Topgolf

Van Driel klaar voor European Tour

Donderdag begint op Mallorca de Challenge Tour Grand Final. Gaan Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing promoveren naar de European Tour? Van Driel denkt in ieder geval dat hij een kaart pakt.

Er zijn dit jaar 23 toernooien gespeeld op de Challenge Tour. De  beste 45 spelers op de Road to Mallorca, de jaarranglijst, mogen vanaf donderdag starten in de grote seizoenfinale op Club de Golf Alcanada. Wie na dat slottoernooi in de top-15 staat krijgt een felbegeerde kaart voor de European Tour. 

Van Driel optimistisch

Darius van Driel, dit jaar winnaar van de Rolex Trophy in Genève, begint het slottoernooi op de veertiende plaats met 78.861 punten. Omdat de winnaar in Mallorca maar liefst 72.000 punten krijgt, is er nog van alles mogelijk. Zelfs de huidige nummer 45 op de ranglijst, de Fransman Ugo Coussaud, kan met een overwinning nog promotie afdwingen. Maar Van Driel gaat er hoe dan ook vanuit dat hij zondag met een kaart voor de European Tour in zijn handen staat. Bekijk hieronder een interview met de 30-jarige Hagenaar die zegt na vier jaar Challenge Tour helemaal klaar te zijn voor de stap naar de European Tour. Van Driel laat ook zien hoe hij met wat aanpassingen in zijn swing de bal verder is gaan slaan.

In het meest optimistische scenario heeft Nederland er na dit weekend vier spelers op de European Tour bij want ook Lars van Meijel (16de Road to Mallorca), Wil Besseling (18de) en Daan Huizing (21ste) beginnen het slottoernooi in zeer kansrijke positie. GOLF.NL is vanaf donderdag aanwezig op Club de Golf Alcanada om verslag te doen van de Grand Final. Leuk is ook om het toernooi te volgen via de live scoring op de site van de Challenge Tour en vooral de Projected Ranking van de Road to Mallorca die na iedere birdie en bogey verspringt. Wie van de vier Nederlanders de Tourkaart verovert valt niet te voorspellen, dat het ongemeen spannend gaat worden op Mallorca is heel zeker.

Road to Mallorca