Anne van Dam 2018
Anne van Dam
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam op plek 74 in Kia Classic

29 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is door een slecht slot van haar ronde de Kia Classic begonnen met een ronde +1.

LPGA-rookie Anne van Dam stond met nog vijf holes te spelen in de eerste ronde van de Kia Classic dankzij een bogey en drie birdies op -2. Op de laatste vijf holes van de Aviara Golf Club in Carlsbad, Californië moest de 23-jarige golfster drie bogeys noteren waarvan twee op par-5 holes. Daardoor tekende Van Dam, nummer 66 op de wereldranglijst, voor een ronde in 73 (+1) slagen. Daarmee staat de winnares van vier toernooien op de Ladies European Tour op de gedeelde 74ste plaats in het veld van 144 speelsters.

De met $ 1.800.000 gedoteerde Kia Classic is een sterk bezet toernooi van de LPGA met negen speelsters uit de top 10 van de wereld. De Koreaanse Chella Choi gaat na de eerste ronde met -7 aan de leiding.

Leaderboard

Complimenten

Van Dam veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen. Op de jaarranglijst van de Ladies European Tour van 2018 eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won vorig jaar twee toernooien van de LET. Op de wereldranglijst bezet Van Dam de 74ste plaats. De afgelopen dagen kreeg de Arnhemse weer talloze complimenten vanwege haar swing en de afstanden die ze slaat. 


Lees meer over

Anne van Dam LPGA