Hilversumsche

De Pan laat zijn tanden zien

31 maart 2019 Redactie GOLF.NL
In de hoofdklasse in de NGF Competitie beginnen de krachtsverschillen langzaam duidelijk te worden. Een round-up van de tweede speelronde.

In poule D1 staat er zoals verwacht vooralsnog geen maat op De Pan, mits op volle sterkte. Het Utrechtse team, met onder meer de Oranje-speelsters Romy Meekers en Zhen Bontan, had geen kind aan het tweede team van de Noordwijkse. Het enige punt van de Noordwijkse kwam op naam van Fleur Stigter, die in de single tegen Bo van Tellingen de punten deelde. Overigens is De Pan niet de enige ploeg met twee zeges na twee ronden. ook de Eindhovense is nog ongeslagen. In poule D2 gaat De Haagsche voorlopig aan kop. Spannend in deze ronde was het vooral bij de Noord Nederlandse tegen Princenbosch. Eerstgenoemde verdedigde in een aantal close singles met succes de twee punten voorsprong uit de foursomes.

Uitslagen Hoofdklasse D1

Op Amelisweerd:
Eindhovensche 1 -  Houtrak 1 11-7
Almeerderhout 1 - Rosendaelsche 1 4-14 
De Pan 1 - Noordwijkse 2  17-1

Stand & programma D1 

Uitslagen Hoofdklasse D2

Op Eindhovensche:

Koninklijke Haagsche 1- Wouwse Plantage 1 11-7
Noord-Nederlandse 1 - Princenbosch 1 10-8
Noordwijkse 1 - De Semslanden 1 13-5 

Stand & programma D2


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Bij de heren worden de krachtsverhoudingen na twee ronden ook al enigszins duidelijk. In poule H1 staat Houtrak en De Hoge Kleij met twee zeges aan kop, maar gaf de Rosendaelsche ook zijn visitekaartje af. Vorige week nog gastheer, gisteren op Princenbosch was de Arnhemse ploeg duidelijk te sterk voor De Pan. In de singles tekenden Kiet van der Weele en Floris Veth voor indrukwekkende zeges. In poule H2 onderstreept Goyer zijn ambities, hoewel het in de eerste twee ronden ook direct de twee zwakste broeders lijkt te hebben gehad. Broekpolder, in deze ronde gastheer, Noordwijkse en Grevelingenhout staan voorlopig op de tweede plaats.

Uitslagen Hoofdklasse H1

Op Princenbosch:

Houtrak 1 - De Gelpenberg 1 12-6
Rosendaelsche 1 - De Pan 1 14-4
De Hoge Kleij 1 - Noord Nederlandse 1 13-5

Stand & programma H1

Uitslagen Hoofdklasse H2

Op Broekpolder:

Noordwijkse 1 - Grevelingenhout 1 13-5
Eindhovense 1 - The Duke 1 11-7
De Goyer 1 - Amelisweerd 1 17-1

Stand & programma H2 

Titelverdediger bij de dames is Noordwijk, dat vorig jaar in een spannende finale op de Lage Vuursche won van De Pan. Bij de heren werd Houtrak kampioen door in de finale Noordwijk te kloppen.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn te vinden op ngfcompetitie.com

}