cover voorpagina van glossy magazine golfnl voorjaar 2019

Glossy magazine GOLF.NL is uit!

27 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Je hebt natuurlijk dit jaar al lang op de golfbaan gestaan, maar kun je nog wat inspiratie gebruiken, dan komt het eerste nummer van magazine GOLF.NL in 2019 precies op tijd. Hij valt deze week bij meer dan 300.000 golfers in de bus. Gratis! Lezen, lezen en nog eens lezen en dan lekker gaan golfen!

De voorjaarseditie van magazine GOLF.NL staat voor een groot deel in het teken van wat golf met je doet. Golf is naast inspanning ook inspanning. We spelen golf voor ons plezier toch? En golf is gezond nietwaar? 

Golf doet wat met je, dat staat wel vast. Golf jij wel genoeg? Ook een interessante vraag. De vooruitzichten van een (blakend) zonnetje stimuleert de zin in golf. Dat is een 'hersendingetje'. Eigenlijk is alles wat we doen natuurlijk een gevolg van wat er in onze bovenkamer gebeurt. Golf is een mindgame, zeggen sommige kenners. Daar zijn boekenkasten over volgeschreven. Het brein draait op volle toeren tijdens het spelen van een rondje golf, ontspannend en soms 'hoofdbrekend' tegelijk. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder (héél bekend van tv) heeft daar in dit magazine wel wat zinnigs over te zeggen. 

Golf als remedie

Golf doet dus wat met je. Golf als remedie, ook dat bestaat! Oud-militair Wouter Hendrikse vertelt zijn aangrijpende verhaal hoe golf hem hielp om zijn leven weer op de rit te krijgen. Toch kan golf ook frustrerend zijn. 'Angst' op de golfbaan, wie heeft dat nooit gekend? Als je bal net voor die grote waterhindernis ligt bijvoorbeeld. Heus, daar is op te trainen. Overwin je angsten op de golfbaan. Deze editie van GOLF.NL Magazine gaat je daarbij helpen.

Ook zonder het wetenschappelijke bewijs dat bij lekker weer onze hersenen ons richting de golfbaan lokken, durven wij wel de conclusie te trekken dat het naderende voorjaar, de lente en zomer inactieve golfers weer aan het golfen krijgen. Die ene woensdag in februari - weet je nog? - waarop het kwik de 20 graden Celsius aantikte, werden er met de app GOLF.NL (nu al meer dan 100.000 downloads!) twee keer zoveel qualifying kaarten (1500+) gespeeld als de dinsdag ervoor of de donderdag erna. 

Rekeninggolfen

Met 'veelgolfers' moeten we dus blij zijn, ook al komt de discussie of die groep clubleden per rondje niet meer wat meer zou moeten bijdragen meer en meer op gang. Bedreigt deze categorie golfers anders de banen in hun bestaan? Oftewel, krijgen we nog eerdere rekeninggolfen dan rekeningrijden in Nederland?

Een discussie die ook niet snel verstomt is die over golfregels. We zijn inmiddels een paar maanden verder in 2019 en de nieuwe golfregels doen nog wel wat stof opwaaien, zeker in het professionele circuit. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt opgeroepen voor een nieuw regelexamen, maar slaag jij voor onze regeltest in het magazine?

Kortom, genoeg leesplezier in deze editie van magazine GOLF.NL, die deze week op de deurmat valt. Kijk in het magazine nog even wat je moet aantrekken deze zomer op de golfbaan en of je een paar nieuwe wonderstokken in je tas moet stoppen en dan ben ook jij er helemaal klaar voor om van dit jaar jouw beste golfjaar ooit te maken! 

Het lentenummer van GOLF.NL staat ook online. Lees 'm hier!

P.s Ben je een geregistreerde golfer maar heb je het magazine niet ontvangen? Informeer dan bij je club of baan of ze dat in hun administratie willen aanpassen, als daarin nog niet is opgenomen dat je het magazine gratis wilt ontvangen. Soms kun je dat zelf doen in een online-omgeving van de club of baan. Leden van de Stichting Golfsport kunnen dat doen via hun account op mijn.golf.nl. 

Lees meer over

Fun Golfregels Interviews NGF