Joost Luiten.
Beeld: Getty Images

Luiten 12de, Kitayama wint

3 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft in het Oman Open beslag gelegd op de gedeeld 12de plaats. De Nederlander tekende in Muscat voor een 72 (Par) en een totaalscore van -2, vijf slagen achter winnaar Kurt Kitayama.

Luiten had door de eerder opgelopen vertraging zondag nog 28 holes te spelen. De titelverdediger speelde in de ochtend zeer solide en maakte zijn derde ronde af met drie birdies en geen bogeys voor een 68 (-4) en een flinke stijging richting de top-15 van het klassement. In de vierde ronde in de middag boekte Luiten nog wat meer winst in het klassement, maar een nieuwe top-10 notering bleef net uit. Met een ronde level par (twee birdies, twee bogeys) steeg hij vijf plaatsen en eindigde hij met een totaal van -2 op een keurige gedeeld twaalfde plaats.

'Zeker geen slechte week'

'Heb niet voldoende gescoord in de laatste ronde voor een echt topresultaat', zei Luiten vanuit Oman.' De eerst negen holes die ik af moest maken waren goed en eindig ik sterk met birdie op 8 en een lange putt van vijftien meter op 9 die viel. Helaas heb ik die lijn met putten niet door kunnen trekken in de middagronde. Het was lastig spelen met de wind en op de laatste hole van het toernooi maak ik een zure bogey. De houten 3 van de tee lag net in de rough en de ijzer 9 was een flyer over de green en daar wil je niet zijn. Chip sla ik op drie meter, maar de putt viel niet en dan loop je met een rotgevoel van de baan. Al met al was het zeker geen slechte week. Ik wist dat het fysiek en mentaal zwaar zou worden om vanuit Mexico hier naartoe te reizen en een goed resultaat neer te zetten, maar een 12e plek is zeker niet slecht', aldus Luiten, die na twee zware weken een week rust neemt en het toernooi in Qatar volgende week overslaat. 

Zege voor Kitayama

De zege in Oman ging naar Kurt Kitayama. In een knappe eindsprint wist de Amerikaan birdies te noteren op 16 en 17. Een par op 18 was genoeg om een viertal spelers een slag achter zich te houden. Het is de tweede zege van Kitayama. In december won de 26-jarige speler op Mauritius. 

Leaderboard. Race to Dubai

Samenvatting ronde vier:

Loading the player...

Lees meer over

Topgolf Joost Luiten