Himmerland Hill, hole 16
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 21

21 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

23 – 26 mei, European Tour, Made In Denmark, Himmerland Golf & Spa Resort, Farso. Prijzengeld: € 3.000.000 Leaderboard.

23 – 26 mei, PGA Tour, Charles Schaw Challenge, Colonial Country Club, Fort Worth, Texas. Prijzengeld: $ 7.300.000 Leaderboard.

23 26 mei, LPGA, Pure Silk Championship, River Course at Kingsmill Resort, Williamsburg, Virginia. Prijzengeld: $ 1.300.000 Leaderboard.

23 – 26 mei, Challenge Tour, D+D REAL Czech Challenge, Kaskáda Golf Resort, Tsjechië. Prijzengeld: € 200.000 Leaderboard.

23 – 26 mei, Symetra Tour, Zimmer Biomet Championship, Lake Course at Grand National, Auburn. Prijzengeld: $ 300.000 Leaderboard.

22 – 24 mei, Alps Tour, Memorial G. Bordoni, GC La Pinetina, Como, Italië. Prijzengeld: € 40.000 Leaderboard.

25 - 26 mei Amateurs, Finaleweekend NGF Hoofdklasse competitie, GC Stippelberg, Gemert-Bakel. Uitslagen en programma. Dames: Poule D1. Poule D2 Heren: Poule H1  Poule H2

24 - 26 mei, Amateurs, Murat Cup, Frans Amateur kampioenschap mannen. Nederlanders: Jerry Ji, Koen Kouwenaar, Nordin van Tilburg, Mats Markovits, Stan Kraai en Rodi Vlasveld Website toernooi  
 

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

23 – 26 mei, European Tour, Made In Denmark, Himmerland Golf & Spa Resort, Farso. Prijzengeld: € 3.000.000

Geen Joost Luiten in Denemarken deze week. Luiten heeft een invitatie gekregen voor The Memorial, een mooi en groot toernooi van de PGA Tour volgende week, en daar geeft hij logischerwijs de voorkeur aan. Het Made in Denmark toernooi is weer terug op Himmerland. Vorig jaar werd het toernooi op Silkeborg Ry Golfclub gespeeld, de thuisbaan van 2018 Ryder Cup Captain Thomas Björn. Het toernooi was ook het laatste dat meetelde voor de kwalificatie voor de Ryder Cup. Na dat uitstapje dit jaar voor de vijfde keer Made in Denmark op Himmerland. Uit de voorgaande edities weten we dat de Deense golffans altijd massaal op het toernooi afkomen. Vooral rond de green van hole 16, een heel korte par-3 die Himmerland Hill wordt genoemd, verzamelen zich duizenden toeschouwers. De kans op een hole-in-one is hier altijd groot. 

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Made in Denmark heeft het prijzengeld flink verhoogd naar drie miljoen euro. Een week na een major in de VS is dat helaas geen enkele garantie voor een topveld. Titelverdediger Matt Wallace en Lee Westwood staan op de startlijst, en natuurlijk veel goede Denen. De beste Deen op de wereldranglijst is er ook, Lucas Bjerregaard die op plek 43 staat.  De drie Belgen op de European Tour, Thomas Pieters (winnaar hier in 2016), Thomas Detry en Nicolas Colsaerts spelen ook. 

Egolf

Een primeur deze week: in samenwerking met Dreamhack organiseert de European Tour een esports golf toernooi. Acht spelers gaan met elkaar de strijd aan in de online game ‘World Golf Tour’ en de prijzenpot is gevuld met vijf duizend dollar.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 11:30 - 13:30 za en zo 12:30 - 17:00 

Leaderboard

Beelden van hole 16, Himmerland Hill 

23 – 26 mei, PGA Tour, Charles Schaw Challenge, Colonial Country Club, Fort Worth, Texas. Prijzengeld: $ 7.300.000

Een nieuwe sponsor voor dit toernooi op een klassieke golfbaan. De Colonial Country Club, de baan is in 1936 geopend, wordt een ‘shotmaker’s paradise’ genoemd, met smalle fairways en veel doglegs. Sinds 1946 wordt er jaarlijks een toernooi van de PGA Tour op Colonial gespeeld, alleen Augusta National en de Masters staan langer op de kalender.

Een week na het US PGA geen Brooks Koepka of Dustin Johnson, maar de European Tour zal nog altijd flink jaloers zijn op het veld met mannen als Xander Schauffele, Paul Casey,  Rickie Fowler, Jon Rahm, Jordan Spieth, Francesco Molinari en titelverdediger Justin Rose.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 22:00 - 01:00 za en zo 19:00 - 24:00 

Leaderboard

Justin Rose won in 2018

23 26 mei LPGA, Pure Silk Championship, River Course at Kingsmill Resort, Williamsburg, Virginia. Prijzengeld: $ 1.300.000 

Na twee weken geen toernooien hervat het seizoen van de LPGA Tour met het Pure Silk Championship. Christel Boeljon, een paar jaar terug helaas gestopt met golf, werd in 2014 zevende in dit toernooi dat toen op de Bahamas werd gespeeld. Het zou prachtig zijn als Anne van Dam in de buurt kan komen van die prestatie.

Televisie: woensdag 29 mei 18:30 - 20:00 samvatting Ziggo Sport Golf 

Leaderboard

23 – 26 mei, Challenge Tour, D+D REAL Czech Challenge, Kaskáda Golf Resort, Tsjechië. Prijzengeld: € 200.000 

Het tweede toernooi op de Challenge Tour in Tsjechië. Er komen vijf Nederlanders aan de start: Daan Huizing, Darius van Driel, Wil Besseling, Reinier Saxton en Max Albertus die een invitatie heeft gekregen. 

Leaderboard

25 - 26 mei Amateurs, Finaleweekend NGF Hoofdklasse competitie, GC Stippelberg. 

Bij de dames speelt Eindhovensche 1 de kruisfinale tegen Noordwijkse 1 en in de tweede halve finale gaat het tussen Houtrak 1 en Noord Nederlandse 1. Bij de heren speelt Houtrak 1 tegen Goyer 1 en Rosendaelsche 1 neemt het op tegen Noordwijkse 1. Later in de week op deze site een voorbeschouwing op de ontknoping in de Hoofdklasse. 

Uitslagen en programma  Dames: Poule D1Poule D2. Heren: Poule H1  Poule H2


Mis nooit wat: klik hier voor alle leuke golfweetjes en -tips in onze nieuwsbrief!


WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES
WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week!