Brooks Koepka
Brooks Koepka heeft de zege voor het grijpen
Beeld: Getty Images

Luiten worstelt, Koepka consolideert

19 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten beleefde een heel moeizame derde ronde in 77 slagen in het US PGA Championship. Brooks Koepka heeft de zege voor het grijpen.

Joost Luiten wist in de derde ronde van het 101ste PGA Championship geen enkele birdie te maken. De 33-jarige golfer die vrijdag net de cut had overleefd had het zwaar op de Black Course van Bethpage en moest met vijf bogeys en een dubbel-bogey op hole 2 tekenen voor 77 (+7) slagen. Met 72-72-77 (+11) staat Luiten op de gedeelde tachtisgte plaats. 

Weinig goeds

'Soms heb je van die dagen dat het gewoon niet wil lukken, hoe hard je ook vecht', sprak Luiten na de ronde. 'Op hole 1 had ik nog wel een putt voor birdie van twee meter maar die putt miste ik. Daarna heb ik weinig goeds meer gedaan en als ik een keer een kans kreeg op birdie kreeg ik de bal niet in de hole. Op hole 2 een dubbel-bogey met drie putts en ik eindig op hole 18 ook met een 3-putt. Geen enkel onderdeel van mijn spel was eigenlijk goed vandaag en dan ga je op deze moeilijke baan problemen krijgen. Gisteren na een lange en zware dag de cut gehaald, vandaag was het andermaal een zware dag en helaas niet de score waar ik op had gehoopt. Natuurlijk ga ik er morgen alles aan doen om het toernooi goed af te sluiten. 

Koepka 7 slagen voor

Titelverdediger Brooks Koepka consolideerde zijn riante voorsprong. Met een derde ronde in 70 slagen, gelijk par,  staat de 29-jarige Amerikaan op een totaal van -12. Koepka, die drie van de laatste zeven majors won, begint de slotronde zondag met een voorsprong van zeven slagen op vier spelers die de tweede plaats delen: Dustin Johnson, Harold Varner III, Luke List en de jonge Thai Jazz Janewattananond. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Leaderboard

Meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

}