Anne van Dam
Beeld: Getty Images

Geen eindsprint Van Dam

24 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Voor Anne van Dam zat er in de slotronde van het KPMG Women's PGA Championship geen goede score meer in. 'Toch heb ik een goede week gehad, maar wel iets te veel foutjes gemaakt.' Hannah Green ging er met de eindzege vandoor.

Anne van Dam begon solide aan haar slotronde bij de derde major van het jaar. Ze moest vandaag op de tiende van de Hazeltine National Golf Club starten, waar ze gisteren een bogey noteerde. Vandaag maakte ze par, net als op haar tweede hole even later. Op 12 moest ze haar eerste bogey op de kaart toelaten. Ze leek na vijf keer par op rij in +1 voor de ronde en +6 de turn te gaan maken, maar maakte op de valreep toch nog haar tweede bogey van de dag.

Aan het begin van de tweede negen zette de neerwaartse spiraal zich voort met twee nieuwe bogeys, alvorens Van Dam op de par-5 derde dan eindelijk tot haar eerste birdie kwam. Met een goed slot had de Arnhemse longhitter misschien nog in de top-50 kunnen eindigen, maar dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk kwam ze nog in de dubbele cijfers terecht boven par: +10.

'Jammer om zo te eindigen op zondag', zei Van Dam na afloop. 'Vandaag was alles gewoon net niet scherp genoeg en dan is het lastig op deze baan.' Voor de rookie op de LPGA Tour was het op Hazeltine bijna elke dag hetzelfde liedje: een sterk begin met birdies en daarna het verval. 'De eerste drie dagen zat er elke dag een goede ronde in en heb ik goed spel laten zien, maar maakte ik helaas ook elke dag te veel fouten op de tweede negen', besefte Van Dam. 'Ik heb voor mijn gevoel toch een goede week gehad, ondanks dat het weer niet mee zat, erg veel wind en regen elke dag. Nu even rustig aan en nieuwe week volgende week.'

Jonge winnares

De Australische Hannah Green (22) won in Minnesota haar eerste toernooi op het hoogste niveau. De relatief onervaren speelster begon de slotronde met een slag voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Uiteindelijk had ze met -9 nog één slag over op de Koreaanse Sung Hyun Park. Mel Reid uit Engeland maakte de top-3 compleet. Green leidde de derde major van het jaar deze week na iedere ronde.

Leaderboard

Lees meer over

Topgolf LPGA Anne van Dam