Darius van Driel in de derde ronde van het BMW International Open in München
Beeld: Golfsupport.nl

Van Driel eindigt in staart

23 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel is in de achterhoede geëindigd bij het BMW International Open. Door een laatste ronde 73 eindigde hij op +1, op 16 slagen van winnaar Andrea Pavan.
Darius van Driel was in het zuiden van Duitsland de laatst overgebleven Nederlander, nadat Joost Luiten vrijdag de cut had gemist. De Hagenaar begon zijn slotronde net als een dag eerder, met twee bogeys in de eerste vier holes. Hij sloeg vervolgens terug met een birdie op de par-5 zesde, maar moest voor het maken van de turn nog twee nieuwe bogeys noteren. Daardoor ging Van Driel uit in 39 slagen (+3).

Van Driel finishte zijn ronde sterk, ook niet voor het eerst dit weekend. Na een laatste bogey op 11, liet de 30-jarige golfer op de slotholes nog even zien wat hij in huis heeft. Birdies op 12, 14 en 16 konden echter niet voorkomen dat Van Driel met zijn totaal van +1 in de staart van het klassement op zondag eindigde. Van Driel, die normaliter zijn toernooien op de Challenge Tour afwerkt en hier mocht spelen door zijn finaleplaats in de Belgian Knockout enkele weken geleden, kwam net buiten de top-60 terecht.

Valderrama

Het spel van de Hagenaar is niet onopgemerkt gebleven. Van Driel heeft namelijk een invite gekregen voor het prestigieuze toernooi op Valderrama van volgende week, met dank aan KLM Open-directeur Daan Slooter. In Spanje gaat hij de degens kruisen met enkele grote namen, waaronder thuisfavorieten Jon Rahm en Sergio Garcia. Ook Luiten is van de partij bij het toernooi dat hij al twee keer bijna won.

Pavan wint na play-off

De titel ging onder de rook van München naar Andrea Pavan. De 30-jarige Italiaan liep met twee late birdies weg bij een groot pak achtervolgers en bracht een -15 binnen. De enige speler die voor diezelfde score tekende was Ryder Cup-speler Matthew Fitzpatrick en dus moest er een play-off aan te pas komen. Op de eerste extra hole noteerden beide spelers par, maar op de tweede extra hole stelde Pavan de zege veilig. Een fraaie approach luidde voor de Italiaan een birdie in en zijn Engelse tegenstander kwam niet verder dan par, waardoor Pavan zijn tweede zege op het hoogste niveau boekte en naar huis ging met de winnaarscheque van €333.333,-.

Leaderboard