Darius van Driel in de derde ronde van het BMW International Open in München
Beeld: Golfsupport.nl

Weinig 'beweging' voor Van Driel

22 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel heeft in de derde ronde van het BMW International Open geen vooruitgang geboekt. Martin Kaymer verspeelde de leiding.

Voor Darius van Driel was het vandaag helaas geen 'moving day' in München. De Nederlander, die zich gisteren nog op vrij spectaculaire wijze met twee late birdies binnen de cutlijn speelde, kon in de derde ronde geen progressie maken. Het was bepaald ook geen 'saaie' ronde met drie birdies en vijf bogeys. Na een ronde in 74 slagen zakt Van Driel een aantal plekken in het klassement.

Van Driel is nog de enige Nederlander op Golfclub München Eichenried. Joost Luiten miste gisteren de cut op drie slagen. Van Driel dankt zijn startbewijs in Duitsland aan zijn tweede plaats in het Belgian Knock-out, twee weken terug in Antwerpen. Dit seizoen speelt Van Driel voornamelijk op de Challenge Tour.

Martin Kaymer

De Engelsman Jordan Smith nam de leiding over van thuisfavoriet Martin Kaymer. Laatstgenoemde had gisteren na twee ronden een gaatje van twee slagen geslagen, maar vandaag lukte er niet heel veel bij de winnaar van 11 toernooien op de European Tour. Kaymer maakte onder meer twee bogeys op par-5 holes en kwam binnen met 75 slagen. Hij staat nu vijf slagen achter op de leider. Smith' landgenoot Matthew Fitzpatrick is op -12 (na een ronde in 65 slagen) een goede tweede.

Leaderboard