Anne van Dam
Beeld: Getty Images

Ronde met twee gezichten voor Van Dam

21 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam bivakkeert na de eerste ronde van het KPMG Women's PGA Championship net onder de cutlijn. Met een openingsronde van 76 komt ze momenteel één slag tekort voor het weekend bij de derde major van het jaar.

Het was een ronde met twee gezichten voor Anne van Dam op de historische Hazeltine National Golf Club in de Amerikaanse staat Minnesota. Lange tijd had ze namelijk uitzicht op een absolute topklassering na de natte en winderige openingsdag. Het begin was ijzersterk met acht keer par, en omdat het grootste gedeelte van het veld de kaart niet schoon wist te houden draaide Van Dam daarmee goed mee bovenaan het leaderboard. Ze verstevigde bovendien haar positie met een birdie net voor de turn op de par-4 9e.

Jammer genoeg kwam voor de 23-jarige Arnhemse na de turn het omslagpunt. Op 12 moest ze de eerste bogey toelaten op de kaart en al snel volgden nummer twee en drie. Met +2 had ze nog altijd binnen de top-50 gestaan, maar helaas zakte ze in het slot van haar ronde verder weg. Na bogeys op de twee laatste holes tekende Van Dam voor een 76 (+4), op dit moment goed voor een gedeelde 82e plaats. Ze mist hoe het nu staat op één slag het weekend, dus alles is nog mogelijk.

Jonge leider

Slechts 17 speelsters kwamen op Hazeltine tot een ronde van beneden par. De jonge en relatief onervaren Hannah Green (22) uit Australië gaat na 18 holes aan de leiding. Zij was de enige van het ijzersterke veld die een 68 (-4) wist te produceren. Dat deed ze bovendien bogeyvrij. Mel Reid uit Engeland en de Koreaanse majorwinnares Hyo Joo Kim volgen Green op één slag. Daarna is het dringen met nog verscheidene grote namen in de top 10. Vandaag gaat het Women's PGA Championship verder. Van Dam vervolgt haar wedstrijd om 16.41 uur Nederlandse tijd.

Leaderboard

Lees meer over

Topgolf LPGA Anne van Dam