Darius van Driel
Darius van Driel
Beeld: Getty Images

Van Driel door, Luiten mist cut

21 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel heeft de cut overleefd in het BMW International Open. Joost Luiten is uitgeschakeld en Martin Kaymer gaat aan kop.

Joost Luiten kwam in de tweede ronde op Golfclub München Eichenried niet verder dan 72 slagen, gelijk par met drie birdies en drie bogeys. Met +1 na 36 holes miste Luiten voor de tweede keer dit seizoen (Dubai Desert Classic) de cut op de European Tour. 

'Ik speelde van tee tot green beter dan donderdag', aldus Luiten na de ronde, 'maar ik maakte weer een paar onnodige fouten. Op hole 16 sla ik mijn bal met een sandwedge in het water, met zulke missers maak je het jezelf heel erg moeilijk. Als ik een birdie maak volgt er te vaak weer een bogey, als de topvorm er is gebeurt dat niet. Ik zag de lijnen op de greens die allemaal vernieuwd zijn ook slecht. Ik miste veel putts van een paar meter en als je die kansen allemaal laat liggen ga je de cut niet halen.' 

Valderrama 

 Komende week speelt Luiten de Andalucia Masters op Valderrama, de baan waar hij twee keer tweede werd. 'Valderrama ligt me inderdaad heel goed. Het vertrouwen is op dit moment iets minder, hopelijk komt dat snel terug want Valderrama is een pittige baan. Het is echt niet zo dat ik heel erg slecht speel maar het is momenteel te vaak net niet.'

Van Driel wel door  

Darius van Driel slaagde er wel in het weekend te halen maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Hagenaar, die zijn plek in het toernooi verdiende met zijn finaleplaats in de Belgian Knockout enkele weken geleden, begon de tweede ronde op -3 na een knappe 69 op donderdag. Met nog vier holes te spelen in de tweede ronde was hij teruggevallen naar gelijk par met een birdie en vier bogeys. Van Driel, gestart op hole 10, eindigde heel sterk met birdies op hole 6 en 8 voor een ronde 73 (+1). Met -2 haalde hij precies de cut in het met twee miljoen euro gedoteerde toernooi. 

Kaymer aan kop 

Martin Kaymer gaat na de tweede ronde aan kop. De 34-jarige Duitser kwam na een ronde 67 (-5) op donderdag tot een 66 met twee bogeys en acht birdies. Kaymer, winnaar van het BMW International Open in 2008, heeft met -11 twee slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout die met -9 alleen tweede is. Gaganjeet Bhullar zorgde voor het hoogtepunt van de dag door een hole-in-one te maken op hole 17. De golfer uit India won een BMW M8 met een waarde van maar liefst 194.000 euro.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}