Robbie van West
Robbie van West
Beeld: Getty Images

De Pro Golf Tour op Broekpolder

25 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Golfclub Broekpolder organiseert van 11 t/m 13 juli voor de tweede keer het Broekpolder International Open. Een toernooi van de Pro Golf Tour, het derde niveau in het Europese golf.

De Pro Golf Tour geldt voor veel spelers als opleidingscircuit voor de Challenge Tour en later hopelijk de European Tour. Enkele succesverhalen zijn die van tweevoudig majorwinnaar Martin Kaymer en Joost Luiten die via de Pro Golf Tour wisten door te stoten naar de top. 

In Vlaardingen bij de tweede editie van het Broekpolder International Open zal over drie weken een divers internationaal deelnemersveld te bewonderen zijn. Spelers komen onder meer uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Marokko en Egypte, maar ook Nederland zal goed vertegenwoordigd zijn. Er doen namelijk zeker 35 landgenoten mee. Dan hebben we het over de spelers met speelrechten op de Pro Golf Tour - bijvoorbeeld Robbie van West, die de jaarranking aanvoert - maar ook enkele professionals van Broekpolder zelf. Daarnaast kunnen/konden Nederlandse topamateurs een wildcard voor het toernooi verdienen via The Dutch Futures, PGA Holland en de NGF. Ook is er weer een kwalificatiewedstrijd georganiseerd voor amateurs van de club. Henry Lai, Johan Sepers en Emilio Meijer vormden daar de top-3, waarmee ze deelname afdwongen.

Tweede toernooi van Nederland

Het Broekpolder International Open is na het KLM Open het grootste proftoernooi van Nederland. Qua bezoekersaantallen staat het toernooi natuurlijk in schril contrast met het KLM Open, waar duizenden toeschouwers komen kijken gedurende de week. In Zuid-Holland zal het om enkele honderden bezoekers gaan. ''Dat kan Broekpolder makkelijk hebben. De baan is ruim opgezet en het clubhuis is ook groot genoeg'', aldus Dick Molenaar van het organisatiecomité. 

Drijvende kracht achter het slagen van het toernooi waren vorig jaar de enthousiaste vrijwilligers. ''Het toernooi leeft enorm'', zegt Molenaar. 'Iets organiseren waar iedereen enthousiast van wordt en zin in heeft is heel goed voor je club.''

Laagdrempelig

Het is heel waarschijnlijk dat dit - voorlopig in ieder geval - ook de laatste wordt op Broekpolder. De club heeft namelijk plannen voor een grondige baanrenovatie. Maar dat wil volgens Molenaar niet zeggen dat geen andere Nederlandse club de handschoen kan oppakken en een toernooi van de Pro Golf Tour kan organiseren. ''Ik denk zelf dat het voor banen met ambitie iets moois is om naar te kijken. De drempel is laag en het is niet moeilijk om het naar Nederland te krijgen. Daarbij is het goed voor de uitstraling van je club en voor de doorstroming van Nederlandse professionals. Financieel is het met een begroting van € 30.000 tot € 40.000 ook heel laagdrempelig en het is nuttig voor de ontwikkeling van golf in Nederland.''

Toegang op Broekpolder is de hele week gratis. Kijk voor meer info op de toernooiwebsite.

}