Toxandria Jeugd Open
Het Junior Open op Toxandria

35ste Junior Open op Toxandria

18 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Van 17 t/m 20 juli wordt op Golfclub Toxandria weer het Zwitserleven Dutch Junior Open gespeeld. Het is de 35e keer dat dit prestigieuze toernooi voor internationale toptalenten wordt georganiseerd.

De organisatie van het Dutch Junior Open kon er bij de eerste editie in 1984 alleen maar op hopen dat het bescheiden toernooi met de beste jeugd uit Nederland, België en Duitsland 35 jaar later uitgegroeid zou zijn tot een toptoernooi met een groot internationaal veld. Anno 2019 is het Zwitserleven Dutch Junior Open namelijk al jaren een vaste waarde op de internationale kalender. Toptalenten uit alle windstreken reizen met veel plezier af naar Golfclub Toxandria in Noord-Brabant. Enkele bekende namen die de deelnemers van dit jaar voor gingen? Voormalig nummer 1 van de wereld Justin Rose, Masters-winnaar Danny Willett, tweevoudig majorwinnaar Martin Kaymer, Dewi-Claire Schreefel, Christel Boeljon en natuurlijk Joost Luiten.

Reünistenwedstrijd 

Gedurende de toernooiweek zal stil worden gestaan bij de mooie edities uit het verleden, maar er wordt ook vooral naar de toekomst gekeken. Ter ere van het 35-jarige lustrum worden er bovendien een aantal side-events georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een reünistenwedstrijd voor alle oud-deelnemers en een vriendenwedstrijd die openbaar is, weliswaar tegen betaling. Hiervoor is maar een beperkt aantal flights beschikbaar, dus kijk voor meer info snel op www.junioropen.nl of stuur een mailtje naar sponsors@junioropen.nl - ook voor aanmeldingen.

Het Zwitserleven Dutch Junior Open is alle dagen vrij toegankelijk voor publiek en er is ruime parkeergelegenheid. Meer weten? Bezoek de toernooiwebsite.

GOLF.NL bezocht vorig jaar het DJO. Bekijk hier de reportage.

Lees meer over

Amateurs Jeugd