Daan Huizing in het seizoen 2019 op de Challenge Tour

Van Dam mist cut, Huizing bloeit op

15 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de Meijer LPGA Classic. Is Daan Huizing op weg naar een overwinning op de Challenge Tour? Op Pebble Beach neemt Gary Woodland na twee dagen de koppositie in.

LPGA

Voor Anne van Dam draaide de Meijer LPGA Classic op een teleurstelling uit. Haar openingsronde in 74 slagen (+2) in het door regen geteisterde en vertraagde toernooi in de staat Michigan hielp al niet en met een tweede ronde in dezelfde score bleef Van Dam ver verwijderd van de cutline.

De matige score is deels terug te voeren op het feit dat Van Dam de tien par-5 holes deze week in +1 speelde. Dat is voor de longhitter op de LPGA Tour zeker geen bevredigend resultaat. Dat de baan op de Blythefield Country Club in Grand Rapids (Michigan) niet bijzonder moeilijk speelt, bewijzen de scores. Brooke Henderson, leider na tweede dagen, staat al op -16.
Voor Van Dam is het de derde gemiste cut in de laatste vier toernooien. Als ‘rookie’ op de LPGA Tour speelde ze er dit seizoen al tien, met als beste resultaat vorige week een 26ste plaats in de Shoprite LPGA Classic.

Leaderboard


US Open

Pebble Beach laat misschien zijn tanden wat minder zien dan in voorgaande edities van het US Open op deze baan, maar nog altijd schuilt op elke hole gevaar. Op de tweede dag kreeg bijvoorbeeld Rickie Fowler het voor zijn kiezen. Na zijn openingsronde in 67 slagen viel hij door een 77 op de tweede dag weg uit de top van het klassement. ‘Je kunt hier best scoren, maar dan moet je wel op de fairway liggen en je afstanden heel goed slaan’, reageerde Fowler nuchter na zijn ronde. 

‘Deze baan heeft nog genoeg tanden om te laten zien’, sprak Justin Rose, na zijn ronde in -1, waarmee hij zijn leidende positie na dag 1 niet kon vasthouden. De ‘man to beat’ is nu Gary Woodland na een zeer knappe ronde in 65 slagen. Zijn totaal na twee dagen (133 slagen, -9) is de laagste score ooit na twee dagen US Open op Pebble Beach.

En wat betreft de vooraf genoemde favorieten? Tiger Woods ligt negen slagen achter op zijn landgenoot Woodland, titelverdediger Brooks Koepka kijkt tegen een gaatje van vijf slagen aan en Rory McIlroy staat op vier slagen. Justin Rose is op twee slagen achterstand nu de naaste belager van Woodland.Leaderboard


Challenge Tour

Is Daan Huizing op weg naar zijn tweede overwinning van het seizoen? Hij lijkt zich goed te voelen op de baan van St. Omer in Noordwest-Frankrijk. In 2017 zette hij het baanrecord (62) heel scherp en in 2016 en 2018 eindigde hij in dit toernooi in de top-5.

Nu heeft Huizing na twee dagen in het Hauts de France – Pas de Calais Golf Open een voorsprong van drie slagen op de Zweed Jacob Glennemo. Die dankt de Nederlander aan twee ronden in 67 slagen (-8).


Lars van Meijel, de tweede Nederlander die in Frankrijk speelt, klom dankzij een tweede ronde in 69 slagen naar de 20ste plek.
Mocht Huizing winnen, dan is het zijn tweede zege van dit seizoen. Hij won eerder het Jordan Mixed Open, een toernooi waar ook speelsters van de Ladies European Tour en spelers van de Senior Tour aan meededen. Dat toernooi telde alleen niet mee voor de rankings.

Leaderboard