De Amerikaanse topgolfer Patrick Reed
Patrick 'Captain America' Reed
Beeld: Getty Images

Patrick Reed naar KLM Open

4 juni 2019 Redactie GOLF.NL
De honderdste editie van het KLM Open, van 12 tot en met 15 september op The International in Amsterdam, krijgt een prachtig deelnemersveld. Naast de al eerder aangekondigde Sergio Garcia komt nog een Masters-kampioen én Ryder Cup-held naar Nederland: Patrick Reed.
Precies honderd dagen voor de start van het honderdste KLM Open maakte toernooidirecteur Daan Slooter tijdens een persconferentie bekend dat wereldtopper Patrick Reed naar het KLM Open komt. Slooter kondigde ook de komst aan van Lee Westwood, Thomas Pieters en Matt Wallace. Met uiteraard ook tweevoudig winnaar Joost Luiten erbij krijgt de jubileumeditie van het KLM Open een zeer aansprekend deelnemersveld.

'Captain America'

Reed won in 2018 het groene jasje in de Masters. Naast die majorzege won de 28-jarige Amerikaan nog vier toernooien op de Amerikaanse Tour. Reed heeft zich vooral onderscheiden in de Ryder Cup. Zijn memorabele single tegen Rory McIlroy in 2016 is de boeken ingegaan als een van de beste en spectaculairste partijen ooit in het tweejaarlijks duel tussen Amerika en Europa. Reed heeft als bijnaam ‘Captain Amerika’, vanwege zijn geweldige spel in de Ryder Cup en omdat de Amerikaan zijn emoties toont op de baan en het publiek opzweept. Reed is lifetime honorary member van de European Tour en een graag geziene speler waar dan ook ter wereld.

Bekijk hier hoogtepunten van het duel tussen Reed en McIlroy in de Ryder Cup 2016

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Garcia en Westwood

Sergio Garcia won de Masters in 2017. De Spanjaard schreef wereldwijd 31 toernooien op zijn naam, waarvan vijftien op de European Tour. Tijdens de Ryder Cup op Le Golf National in Frankrijk schreef Garcia wederom geschiedenis door de meest succesvolle Ryder Cup-speler ooit te worden. Lee Westwood en Thomas Pieters zijn oud-winnaars van het KLM Open. Westwood, voormalig nummer één van de wereld, won het toernooi in 1999 op de Hilversumsche. De Engelsman eindigde in Nederland ook nog drie keer als derde. 

Pieters en Wallace

Thomas Pieters won het KLM Open in 2015 op de Kennemer. De Belg die in 2016 zeer succesvol debuteerde in de Ryder Cup, won drie toernooien op de European Tour en eind vorig jaar met goede vriend en landgenoot Thomas Detry ook de World Cup of Golf in Australië. Matt Wallace won in 2018 drie toernooien op de European Tour. Veel golfkenners vonden dat de Engelsman een wildcard voor de Ryder Cup verdiende. Die kreeg hij niet van captain Thomas Björn, maar het moet wel heel gek lopen als Wallace zich niet automatisch kwalificeert voor de editie in 2020. De 29-jarige Wallace wordt beter en beter en staat momenteel op de tweede plaats in de Race to Dubai.

Luiten 3x?

Joost Luiten bracht het Nederlandse publiek in vervoering met zijn twee KLM Open-zeges in 2013 en 2016. In 2018 moest Luiten verstek laten gaan vanwege een polsblessure, in september wil de beste golfer van Nederland natuurlijk niets liever dan het honderdste KLM Open op zijn naam schrijven.

Beat the Pro

Het KLM Open is al jaren een van de best bezochte toernooien van de European Tour met 45.000 toeschouwers. Het toernooi staat sinds drie jaar ook bekend om het succesvolle Beat the Pro-concept dat een heel nieuwe dynamiek op de European Tour heeft gebracht. Dit jaar nemen de amateurs het op tegen de professionals op de par-3 13de hole van The International. Nieuw is dat amateurs het ook in de laatste ronde mogen opnemen tegen de pro’s, met uitzondering van de laatste zes flights.

P4

Het KLM Open kent dit jaar een bijzondere nieuwe partner. Schiphol heeft zich voor deze honderdste editie als sponsor verbonden onder andere door parkeerterreinen van Schiphol voor alle bezoekers van het toernooi beschikbaar te stellen. Vanaf de parkeerplaats P4 worden shuttlebussen ingezet om bezoekers naar de ingang van het terrein te vervoeren. Het vervoer van de parkeerplaats naar de ingang van het KLM Open neemt 15 minuten in beslag.

Ga naar klmopen.nl voor info en tickets


}