Jeugd

Jeugdtitels The Duke en De Compagnie

De landstitels in de NGF jeugdcompetitie gingen afgelopen weekeinde naar De Compagnie (18 holes) en The Duke (36 holes).

BurgGolf Purmerend was afgelopen weekend het strijdtoneel voor de ontknoping van de NGF Jeugdcompetitie, waarbij de landstitels Jeugd 36 Holes en Jeugd 18 Holes op het spel stonden. Beide competities kregen toch wel een verrassende apotheose.

Bij de Jeugd 36 Holes rekende Cromstrijen zaterdag in de halve finale af met de Haagsche. In de andere halve eindstrijd trok The Duke tegen Rosendaelsche aan het langste eind (8-4). De finale leek al snel de kant van The Duke op te vallen na de foursomes (4-0), maar Cromstrijen rechtte in het vervolg nog zijn rug. Toch kon dat team niet voorkomen dat The Duke de titel greep (7-5). Op de foto hieronder de kampioenen van The Duke: Thijs Seijler, Tijn de Jong, Jens Houtepen en Thom van der Sluijs, met in het midden hun coach Houcine Zioui.

Uitslagen 36-holes

Het jeugdteam van The Duke uit Nistelrode Nederlands kampioen 9 holes
Het winnende team van The Duke


18-holes

Westerpark jaagde zaterdag voor het derde opeenvolgende jaar op een plek in de finale. Maar ook dit keer strandde de ploeg uit Zoetermeer voor de poort. Dit keer was het jonge team van De Dommel. De andere halve finale van de Jeugd 18 Holes, waarbij 9-holes single en 9-holes greensome wordt gespeeld, werd een prooi voor De Compagnie (12-4), dat de Zaanse aan de kant schoof. In de finale was het team uit Veendam evenmin onder de indruk van de reputatie van De Dommel, dat in 2016 al eens het kampioenschap won. De Groningers gingen er met de schaal vandoor. Het winnende team van De Compagnie (foto bovenaan de pagina) bestond uit Dennis Zijlema, Julian Dijk, Sander Baas en Lars Meuken.

Uitslagen 18-holes

Zelf Golfen

NGF Competitie

De NGF heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus besloten om de voorjaarscompetitie voor 2020 af te gelasten. Door de nieuwe maatregelen is het niet meer haalbaar om de competitie in 2020 te laten plaatsvinden. De jeugdcompetitie, die zou starten op zondag 7 juni, gaat niet op die datum van start. Er wordt bekeken of die competitie later dit jaar nog kan worden gespeeld. Lees meer op ngf.nl/competitiecoronafaq. Kijk voor updates op ngf.nl/corona.
Lees meer
App GOLFNL

Alles over de app GOLF.NL

Met de app GOLF.NL registreer je (qualifying) scorekaarten, houd je alle golfprestaties bij en deel je ze met vrienden.
Lees meer
Lees meer over
Competitie Jeugd NGF