De nieuwe 'Phil Mickelson' wedges van Callaway.
Beeld: Callaway Golf

Floppen met Phil: Callaway PM Grind wedges

13 januari 2019 Redactie GOLF.NL
In samenwerking met Roger Cleveland gaf Phil Mickelson input voor de nieuwe 'PM Grind' wedges van Callaway. Met hoge lofts en speciale groeven zijn het de ideale clubs om indruk te maken met je korte spel.

De tweede generatie PM wedges zijn het resultaat van een samenwerking tussen een van de beste wedgespelers ooit - Phil Mickelson - en Roger Cleveland. De oprichter van Cleveland Golf verkocht in 1990 zijn bedrijf - aan Skimerk Rossignol - en ging in 1995 aan de slag met wedges voor Callaway. In 2014 lanceerde het duo de eerste lijn 'PM' wedges, en voor de tweede generatie zagen de twee mannen aardig wat ruimte voor verbetering. 

Om te beginnen hebben de nieuwe wedges meer 'offset'. Offset is de afstand tussen de voorkant van de hosel en de leading edge van het clubblad. Door de offset te vergroten is het makkelijker om je handen voor de bal te houden, en dat is handig als je goed contact wilt maken en een lage chip/pitch wilt slaan.

De vorige PM wedges hadden een U-grind, maar volgens Mickelson geeft de nieuwe C-grind je meer ruimte om te variëren en het clubblad open te zetten. Het slagvlak van de PM Grind wedge is vergeleken met andere wedges flink groter. Volgens Callaway heb je met deze 'high-toe' meer oppervlakte om spin te creëren. 

Naast grote groeven hebben de wedges ook kleine groeven die in een hoek van 20 graden schuin op de grote groeven staan. Deze 'groove in groove' technologie helpt vooral als je het clubblad open zet voor een hogere chip/pitch. Het zou volgens Callaway 12% meer spin opleveren als je een lobshot slaat. 

HOE KIES IK DE BESTE WEDGE VOOR MIJN SPEL?

Phil Mickelson werkte mee aan de PM wedges met in het achterhoofd drie verschillende slagen, die volgens 'Lefty' in ieders arsenaal moet zitten.

1. De 'Knockdown': een lage pitchslag van zo'n 50 meter.

2. De 'Hit & Check': een korte pitch die twee keer stuitert en stopt 

3. De 'Phlop': de zeer hoge en steil inkomende chip - ook wel flop genoemd - waar 'Phil' beroemd mee is geworden.  

Wat zegt Phil zelf over zijn PM Grind wedges:Grinds & finishes

Alle PM wedges hebben een C-grind. De grind zegt iets over hoe de zool van een wedge is afgewerkt (klik hier als je meer wilt leren over grinds). 

De PM grind wedges zijn verkrijgbaar in twee finishes: Platinum Chrome, Tour Grey. 

Wat vinden wij?

Houd je van hoge korte ballen slaan met een lobwedge? Wil je je golfvrienden en vriendinnen imponeren? Sta je het liefst de hele dag naast de green (of in de bunker) om de moeilijkste slagen met een wedge te oefenen? Als het antwoord op deze vragen 'ja' is, zijn de PM Grind wedges voor jou. Callaway heeft - volledig in de stijl van Phil Mickelson - er bewust voor gekozen om geen gap wedge (48-53 graden), of pitching wedge (44-46 graden) in de PM Grind 2019 lijn te stoppen. De vijfvoudig majorwinnaar zelf heeft drie PM Grind wedges in zijn tas (56°, 60° & 64°).

De PM Grind wedges van Callaway zijn wedges voor ervaren golfers die niet bang zijn om te variëren - of golfers die dat juist willen leren en bereid zijn om wat meer geld te besteden aan een premium wedge. Floppen maar! 

Prijs: €189,- (54°, 56°, 58°, 60°, 64°)

De PM grind wedges van Callaway zijn vanaf 15 februari verkrijgbaar. 

Meer weten? callawaygolf.com

Als je net als Phil dit soort slagen wilt slaan heb je aardig wat loft nodig...: