Luiten zakt terug naar plek 30

24 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is in de derde ronde van het WGC-Mexico Championship weggezakt naar de gedeelde dertigste plaats. Dustin Johnson is nog altijd de leider.

Joost Luiten begon de derde ronde van het World Golf Championship op de Chapultepec Golf Club bij Mexico City uitstekend: afslag op de green van de korte par-4 openingshole en twee putts voor een birdie. Daarmee was helaas meteen de koek op. In het vervolg van de ronde maakte de 33-jarige golfer vier bogeys en verder pars. Luiten tekende voor een ronde in 74 slagen (+3) en zakte met zijn totaal van -1 na 54 holes terug van de dertiende naar de gedeelde dertigste plaats. 

'Niets viel'

‘Vandaag was echt zo’n dag dat eigenlijk niets lukte en ook niets echt mee zat', aldus Luiten na de ronde. 'Ik begon nog wel goed met een easy birdie op hole 1 na een 3-wood op de green en twee putts. Op hole 3 een bogey door een slechte eerste putt, op 4 mis ik van 2,5 meter voor birdie en op hole 5 van anderhalve meter voor birdie. Zulke putts moeten vallen om goed in de ronde te komen maar dat gebeurde dus niet. Daarna op hole 6 een 3-putt voor bogey. Op hole 8 was ik met mijn afslag te ver links en kon ik niet naar de green. Ik had een putt voor par van drie meter maar die lipte uit. Op 11, de par-5, stuit mijn bal  na een goede tweede slag met de rescue op de green hard naar links in een kansloze ligging in de bunker en kom ik niet verder dan par. Op hole 12 een drive net rechts van de fairway die zo tien meter naar rechts de struiken in gaat. Uithakken en een bogey op de kaart. Op hole 14 lip ik een putt uit voor birdie van vijf meter, op 15 mis ik van drie meter voor birdie en op 17 van vier meter. Een frustrerende dag waarop geen putt viel maar ook de driver moet morgen beter’, aldus Luiten. 

Johson vier slagen los

Dustin Johnson begint de slotronde zondag als leider met vier slagen voorsprong op Rory McIlroy. Johnson, winnaar van dit toernooi in 2017, maakte een dubbel bogey, maar ook een eagle en vijf birdies voor een ronde 66 en een totaal van -16. McIlroy volgt op -12. Het gat tussen Johnson en de derde plaats is met zeven slagen heel groot. 

4-putt Tiger

Tiger Woods verprutste zijn ronde door een 4-putt van acht meter op hole 15 en een 3-putt op hole 16. Met -6 staat Woods, winnaar van achttien World Golf Championships, op de gedeelde negende plaats.   

Luiten in Mexico

Luiten mag meedoen aan het Mexico Championship, een World Golf Championship, omdat hij in de top 10 staat van de Race to Dubai (hij is nummer acht). Het Mexico Championship wordt voor de derde keer gespeeld op de Chapultepec Golf Club en de voorgaande twee edities was Luiten ook van de partij. In 2017 eindigde hij met -3 op de 25ste plaats en vorig jaar, toen hij al last had van zijn pols, werd hij met -1 37ste.

Leaderboard. Race to Dubai.

Lees ook Wie speelt waar? Week 8.

Anne Van Dam

Anne van Dam is in The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic op de gedeelde 16de plaats geëindigd. De winnares van drie toernooien op de Ladies European Tour noteerde op de laatste dag een ronde 71 op het Bonville Golf Resort. De winst ging naar de Noorse Marianne Skarpnord. 

Leaderboard

Coffa Sunshine Ladies Tour

Pasqualle Coffa, recent pro geworden, is na een laatste ronde 76 gedeeld 15de geworden in het South African Women’s Masters op de Zuid-Afrikaanse Sunshine Ladies Tour. 

Leaderboard.