Loading the player...

Luiten 13de; Van Dam 22ste in Australië

23 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Dankzij een mooie birdiereeks op dag twee van het WGC-Mexico Championship wist Joost Luiten een paar plaatsen te stijgen. Een tweede ronde in 67 (-4) slagen is met nog 36 holes te spelen goed voor een gedeeld 13de plaats in het sterk bezette World Golf Championship.

Startend van hole 10 van Chapultepec Golf Club deed Luiten op vrijdag weinig fout. De eerste negen holes speelde de Nederlander dankzij een bogey en een birdie in 36 slagen: par. Op de tweede negen kwam Luiten helemaal los met vier birdies op rij, hole 1 t/m 4. Met een bogey op 5 kwam de reeks ten einde, maar dankzij een birdie op hole 9 tekende de beste golfer van Nederland voor een uitstekende 67 (-4) en een gedeeld 13de plaats in het klassement.  '

'Speelde vooral in het middenstuk heel goed', zei Luiten. 'In het begin miste ik te veel fairways en moest ik vechten voor par. Op hole 1, mijn 10de, maak ik een goede 2-putt birdie nadat ik mijn houten-3 op de green sla. Op 2 na een goede drive en chip op 1.5 meter ook birdie. Op 3 maak ik zelfs bijna een hole-in-one, nog een birdie. Mijn tweede slag op hole 4 met een gap-wedge van 135 meter hole ik bijna uit. Helaas moest ik na vier birdies een bogey schrijven op 5. Op mijn laatste hole viel de putt voor birdie na een goede wedge op drie meter gelukkig wel. -4 voor de dag was gewoon erg goed. Op naar het weekend. Morgen iets meer fairways raken en dan zit er weer een goede score in', aldus Luiten.

Dustin leidt, mooie slagen Tiger & Tommy

De leiding is in handen van Dustin Johnson die op -11 staat. Rory McIlroy en Matt Kuchar volgen op -9.

Tommy Fleetwood (T-4) begon zijn ronde met twee eagles:

Ook Tiger Woods (T8) liet spectaculaire slagen zien. Bekijk deze waanzinnige bal van +/- 130 meter met een ijzer-9 uit de bunker: 

Luiten in Mexico

Luiten mag meedoen aan het Mexico Championship, een World Golf Championship, omdat hij in de top 10 staat van de Race to Dubai (hij is nummer acht). Het Mexico Championship wordt voor de derde keer gespeeld op de Chapultepec Golf Club en de voorgaande twee edities was Luiten ook van de partij. In 2017 eindigde hij met -3 op de 25ste plaats en vorig jaar, toen hij al last had van zijn pols, werd hij met -1 37ste.

Leaderboard. Race to Dubai.

Lees ook Wie speelt waar? Week 8.

Anne van Dam in Australië

Anne van Dam staat na drie dagen in The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic op de gedeeld 22ste plaats, de plek waar ze de dag begon. 

De winnares van drie toernooien op de Ladies European Tour noteerde drie birdies, twee bogeys en een dubbel-bogey op Bonville Golf Resort.

Leaderboard. Lees ook Wie speelt waar - week 8.

De laatste ronde op zondag van The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic Bonville zijn live te volgen op de website van de LET.

Sunshine Ladies Tour

Pasqualle Coffa, recent pro geworden, speelt het South African Women’s Masters op de Zuid-Afrikaanse Sunshine Ladies Tour. Na 36 van de 54 holes is ze gedeeld negende.

Leaderboard.