Loading the player...

McIlroy aan kop in Mexico, Luiten 25ste

22 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Een degelijke start van Joost Luiten in het WGC-Mexico Championship. Na een ronde 71 is de Nederlander gedeeld 25ste. Rory McIlroy gaat aan de leiding.

Joost Luiten maakte op de eerste negen van Chapultepec Golf Club twee bogeys, op de par-5 vijfde en de par-4 negende hole. Maar met birdies op 17 en 18, een par 3 en een par 4, herstelde de Nederlander de schade. Net als Tiger Woods is Luiten gedeeld 25ste na de eerste ronde van het World Golf Championship. 

'Het was best lastig spelen met een sterke wind en de geonduleerde greens van Chapultepec', zei Luiten over de eerste dag. 'Ik kon op hole 1 en 2 helaas mijn birdieputt niet holen, beide keren van 2 meter. Na goede parren op 3 en 4 moest ik op 5 een bogey schrijven omdat mijn afslag tussen de bomen kwam en ik de bal niet de green op kreeg en geen up-and-down maakte. Na par op 6, 7 en 8 pullde ik op 9 mij rescue van de tee tussen de bomen. Ik moest een lage bal onder een boom slaan maar de raakte de boom en de bal eindigde plugged in een bunker op 100 meter van de green. Het bunkerschot eindigde net voor de green en ik maakte een goede up and down voor bogey.'

Op de tweede negen maakte de 33-jarige Nederlander geen bogeys meer maar hij verzilverde ook weinig kansen. 'Op 12 miste ik een birdieputt van 1,5 meter na een drive net voor de green en een goede chip. Op 13 miste ik een birdieputt van 4 meter. De birdies wilden helaas niet vallen en dan is het lastig scoren. Op 14 sloeg ik mijn wedge niet dichtbij genoeg en dan is op deze greens gewoon een 2-putt maken goed. Op de par-5 15de lag ik in twee slagen naast de green maar helaas met een slechte, lastige ligging. De chip was een halve meter te kort en rolde zes meter terug van de slope op de green. Weer geen birdie. Op 16 maakte ik een heel goede 2-putt vanaf de voorkant van de green. Op 17 dan eindelijk een birdie na een goede wedge op 3 meter. En op 18 sloeg ik wederom een goede wedge, nu op 3,5 meter, en ook die putt viel. Het is lekker eindigen met birdie-birdie en level par is een score waar ik vrijdag mee verder kan!'

McIlroy aan kop

De leider na de eerste ronde staat acht slagen voor op Luiten: Rory McIlroy ging rond in 63 slagen (-8). De Noord-Ier maakte op de Mexicaanse baan waar de bal mijlenver vliegt een eagle, zeven birdies en één bogey. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Collega-longhitter Dustin Johnson uit de VS is tweede met 64 slagen: zeven birdies. Justin Thomas en Matt Kuchar delen de derde plaats (66 slagen). Tiger Woods begon met een double bogey maar ging net als Luiten rond in 71 slagen. 

Luiten mag meedoen aan het Mexico Championship, een World Golf Championship, omdat hij in de top 10 staat van de Race to Dubai (hij is nummer acht). Het Mexico Championship wordt voor de derde keer gespeeld op de Chapultepec Golf Club en de voorgaande twee edities was Luiten ook van de partij. In 2017 eindigde hij met -3 op de 25ste plaats en vorig jaar, toen hij al last had van zijn pols, werd hij met -1 37ste. 

Leaderboard. Race to Dubai.

Lees ook Wie speelt waar? Week 8.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}