Driver instructie met Anne van Dam
Anne van Dam
Beeld: LET

Van Dam op plek 9 in Australië

21 februari 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam staat na de eerste ronde van The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic Bonville, een toernooi van de Ladies European Tour, op de gedeelde negende plaats.

Anne van Dam maakte in de eerste ronde vanThe Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic Bonville drie birdies en twee bogeys voor een ronde 71 (-1). Met die score bezet de winnares van drie toernooien op de Ladies European Tour de gedeelde negende plaats. Aan kop in het met 350.000 Australische dollars gedoteerde toernooi gaat Doey Choi, een 18 jaar oude amateurgolfster uit Australië. Choi maakte op de baan van het Bonville Golf Resort acht birdies en twee bogeys voor een ronde -6.

LPGA 

Anne van Dam veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen maar haar status is niet hoog genoeg om deze week het toernooi van de LPGA in Thailand te kunnen spelen. Op de jaarranglijst van de Ladies European Tour van 2018 eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won vorig jaar twee toernooien van de LET. Op de wereldranglijst bezet Van Dam de 75ste plaats.

Leaderboard. Lees ook Wie speelt waar - week 8.

De laatste twee ronden van The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic Bonville zijn live te volgen op de website van de LET 

Sunshine Ladies Tour

Pasqualle Coffa, recent pro geworden, speelt deze week (21-23 februari) het South African Women’s Masters op de Zuid-Afrikaanse Sunshine Ladies Tour.

Leaderboard.


Lees meer over

Anne van Dam LET