Topgolf

Luiten komt laat op gang

Lang bleef het 'grijs' op de scorekaart van Joost Luiten in de derde ronde van de Omega European Masters. Het venijn zat 'm in de staart, met vier birdies in de laatste zes holes. Maar de Nederlander zakte wel naar de 41ste plaats. De Argentijn Andres Romero leidt in de Zwitserse Alpen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Maar liefst elf 'parren' op rij noteerde Joost Luiten vanaf zijn eerste hole in de derde van de Omega European Masters. Daardoor zakte hij tijdens de ronde een vijftiental plekken in het klassement. 

Maar vanaf hole 12 was het gedaan met 'par', al was de eerste kleur op zijn kaart geen goede. Luiten maakte bogey. Daarna vielen toch ook de putts voor birdie op 13, 14  (bogey op 15), 16 en 17. Hij besloot zijn ronde in de stijl van de eerste negen, met een par. Met een ronde in 68 slagen (-2) schiet de Bleiswijker niet heel veel op in het klassement. Sterker nog, hij leverde zelfs een paar plaatsen in. (nu 41ste). Toch is de zesvoudig winnaar op de European Tour maar drie slagen verwijderd van de top-20. Dat geeft maar aan hoe dicht het veld bij elkaar zit op GC Crans-sur-Sierre.

Teleurstelling

'Ik heb vandaag te veel birdiekansen laten liggen. Eigenlijk is dat het verhaal. Mijn ballstriking was prima in orde, maar het was gewoon zo’n ronde waarin de putts niet wilden vallen. Daar kwam nog bij dat ik twee keer een drieputt nodig had. Op hole 7 stond ik te putten voor eagle, maar loop je met een par van de green af. En op 15 mis ik een korte putt van minder dan een meter voor par. Dat mag niet gebeuren natuurlijk. Maar dit overkomt je weleens', aldus een teleurgestelde Luiten.

Het slot met nog wel vier birdies in zes holes kon die teleurstelling niet geheel wegnemen. 'Gelukkig vielen er aan het einde van de ronde nog wat birdies, op 16 en 17 zelfs van net buiten de green. Was mooi geweest als dat op 18 op vijf meter van de hole ook nog was gelukt, maar dat zat er niet in. Die lage ronde zit er in hier en als morgen de putts wel vallen, ziet mijn kaart er hopelijk heel anders uit.'

Romero

De Argentijn Andres Romero gaat in Crans Montana aan de leiding. De Zuid-Amerikaan, die gisteren een ronde 61 noteerde, bracht nu een score van 66 slagen binnen. Daarmee begint hij op -14 met één slag voorsprong op Wade Ormsby morgen aan de laatste ronde. Ook Tommy Fleetwood (-12) en Rory McIlroy (-11) zijn zeker niet kansloos, al maakte de Noord-Ier, zondag nog winnaar van de FedEx Cup een uitgebluste indruk op de laatste holes.


Leaderboard