Nieuws

Wie speelt waar? Week 35

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

29 – 01 European Tour, Omega European Masters, Crans-sur-Sierre GC, Crans Montana, Zwitserland. Prijzengeld: €2.500.000 Leaderboard

29 – 01 LPGA Tour, Cambia Portland Classic, Columbia Edgewater CC, Portland, Oregon. Prijzengeld: $1.300.000 Leaderboard

29 – 01 Challenge Tour, KPMG Trophy, Millennium Golf, Paal, België. Prijzengeld: €185.000 Leaderboard

29 – 01 Symetra Tour, Sioux Falls GreatLIFE Challenge, Willow Run GC, Sioux Falls, South Dakota. Prijzengeld: $225.000 Leaderboard

29 – 31 LET Access Series, Scandic PGA Championship, Allerum GC, Helsingborg, Zweden. Prijzengeld: €42.000 Leaderboard

27 - 28 Amateurs, Nationaal Kampioenschap Mixed Foursome Senioren Dames & Heren. Leaderboard 

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

29 – 01 European Tour, Omega European Masters, Crans-sur-Sierre GC, Crans Montana, Zwitserland. Prijzengeld: €2.500.000

De Europese tour strijkt deze week neer in Zwitserland, op zonder twijfel één van van de mooiste locaties van het golfjaar: Crans-sur-Sierre in Crans Montana. De baan ligt tussen de besneeuwde toppen van de Alpen op 1500 meter boven zeeniveau. De spelers, en hun gezinnen, komen doorgaans graag naar de European Masters vanwege die mooie ligging, de gezonde Alpenlucht en de directe nabijheid van een gezellig dorp met tal van fijne restaurants. Het toernooi wordt voor de 72ste keer gespeeld op de baan die in de wintermaanden verandert in een populaire skipiste.  


WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Het is dan ook niet gek dat de organisatie wederom tot een sterk startveld is gekomen. Zo prijkt de naam van Rory McIlroy op de startlijst. De Noord-Ier won afgelopen zondag de FedEx Cup en gaat de komende maanden proberen ook nog de Race to Dubai op zijn naam te schrijven. Ook van de partij: Sergio Garcia, Danny Willett, Bernd Wiesberger, Lee Westwood en nog veel meer gerenommeerde spelers. Matthew Fitzpatrick won de voorbije twee edities in een play-off en kan met een nieuwe triomf op zondag op gelijke hoogte komen met de legendarische Seve Ballesteros als het gaat om overwinningen.

Natuurlijk is Joost Luiten er ook bij. Na een aantal weken rust begon Nederlands beste golfer vorige week fris aan een periode met een aantal mooie toernooien in het vooruitzicht. Kan hij wat vertrouwen tanken richting het 100ste KLM Open, over twee weken op The International?

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 11:30-13:30 & 15.30-18:30, za 12:30-17:00, zo 12:00-17:00

Leaderboard

29 – 01 LPGA Tour, Cambia Portland Classic, Columbia Edgewater CC, Portland, Oregon. Prijzengeld: $1.300.000 

Voor Anne van Dam staan de komende weken in het teken van het zoeken naar de juiste vorm voor de Solheim Cup. De laatste 'officiële' stop voor die belangrijke strijd tussen Europa en Amerika is deze week de Cambia Portland Classic in de grootste stad van Oregon. Hier doet de LPGA-rookie voor het eerst mee. Misschien kan ze een voorbeeld nemen aan Brooke Henderson. De Canadese plaatste zich in 2015 op 17-jarige leeftijd via de Monday-qualifier en won op imponerende wijze haar eerste toernooi op het hoogste niveau. Om dit kunstje een jaar later nog eens dunnetjes over te doen - uiteraard niet via de kwalificatie op maandag. 

Henderson probeert deze week overigens de eerste speelster te worden die het toernooi, dat sinds 1972 wordt georganiseerd, voor een derde keer wint. De enige andere golfster in het veld met twee zeges op haar naam in Portland is Suzann Pettersen.

Leaderboard

29 – 01 Challenge Tour, KPMG Trophy, Millennium Golf, Paal, België. Prijzengeld: €185.000 

Van de ene 'Trophy' gaan de mannen van de Challenge Tour meteen door naar de volgende. Vorige week de Rolex Trophy in Zwitserland, vanaf donderdag iets dichter bij huis in het noord-oosten van België. Darius van Driel, de grote man van vorige week, heeft besloten niet aan de start te verschijnen, maar desondanks is er in Paal een hele lading aan Nederlanders te bewonderen. Daan Huizing, Rowin Caron, Lars van Meijel, Robbie van West, Wil Besseling en Reinier Saxton gaan proberen het één stapje beter te doen dan Taco Remkes in 2015. Hij werd bij de tweede editie van het toernooi tweede.

Leaderboard

29 – 01 Symetra Tour, Sioux Falls GreatLIFE Challenge, Willow Run GC, Sioux Falls, South Dakota. Prijzengeld: $225.000 

Dewi Weber doet het in haar eerste jaar als prof alleraardigst op de Symetra Tour, in Amerika het circuit onder de LPGA Tour. Ze is tot dusver vijf keer in de top-10 geëindigd en speelde al ruim $35.000 bij elkaar, maar een overwinning zou voor de jonge Nederlandse natuurlijk echt helpen in de jacht op promotie naar het allerhoogste niveau. Misschien lukt dat wel op de Willow Run Golf Club in South Dakota.

Leaderboard