Topgolf

Luiten 29ste, eerste zege Van Rooyen

Joost Luiten is 29ste geworden in de Scandinavian Invitation. Erik van Rooyen boekte zijn langverwachte eerste zege op de European Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten eindigde de Scandinavian Invitation op de Hills Golf & Sports Club met een birdie op hole 18 voor een ronde 67. Met een totaal van -9 eindigt Luiten op de gedeelde 29ste plaats. ‘Om in de top-10 te eindigen deze week waren mijn ijzers en de putter niet scherp genoeg’, was het commentaar van Luiten na de ronde. ‘Ik heb het weekend maar één bogey gemaakt, dat is prima natuurlijk. Maar zeven birdies in goede omstandigheden is op dit niveau te weinig om bovenin mee te doen.’

Zwitserland

Luiten was na drie holes zondag +1 voor de ronde vanwege een dure bogey op de par-5 derde. ‘Ik sloeg mijn tweede slag met modder aan mijn bal links van de green in de rough, die bal hebben we nooit meer gevonden. Ik maak nog wel een goede bogey, maar dat was zuur. Daarna maak ik wel vier birdies, maar mijn ijzers en de putter waren net als zaterdag niet scherp genoeg om echt laag te gaan. Ik zal daar morgen in Nederland met Phil (Phil Allen, Luitens coach) aan werken. Vanaf de tee was het goed deze week, de ijzers en de putter iets beter dan ga ik om de prijzen spelen’, aldus Luiten die donderdag begint aan de Omega European Masters in Zwitserland.

Van Rooyen wint

De winst in Gothenburg ging naar Erik van Rooyen. De Zuid-Afrikaan was al drie keer tweede geworden op de European Tour, nu pakte hij zijn eerste zege door Matthew Fitzpatrick met -19 een slag voor te blijven. Publieksfavoriet Henrik Stenson legde met -14 beslag op de gedeelde derde plaats.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.