Nieuws

Wie speelt waar? Week 32

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

8 – 11 PGA Tour, The Northern Trust, Liberty National GC, Jersey City, New Jersey. Prijzengeld: $9.250.000 Leaderboard

8 – 11 LPGA Tour/Ladies European Tour, Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open, The Renaissance Club, North Berwick, Schotland. Prijzengeld: $1.500.000 Leaderboard

7 – 10 Challenge Tour, Made in Denmark Challenge, Silkeborg RY Golfklub, Skanderborg, Denemarken. Prijzengeld: $250.000 Leaderboard

9 – 11 Symetra Tour, PHC Classic, Brown Deer Park Golf Course, Milwaukee, Wisconsin. Prijzengeld: $125.000 Leaderboard

8 – 10 LET Access Series, Anna Nordqvist Vasteras Open, Vasteras GC, Bjärby, Zweden. Prijzengeld: €35.000 Leaderboard

6 - 8 Amateurs, English U16/14 Girls' Open Amateur Stroke Play Championship. Leaderboard 

8 – 10 Amateurs, Dutch Amateur Championship, Eindhovensche Golf. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

8 – 11 PGA Tour, The Northern Trust, Liberty National GC, Jersey City, New Jersey. Prijzengeld: $9.250.000

De FedEx Cup Playoffs gaan beginnen. De lucratieve reeks eindtoernooien begint deze week – iets eerder dan in voorgaande jaren - op de prachtige Liberty National GC. Met de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld in de achtergrond – alleen deze prachtige beelden zijn het aanzetten van de tv al waard – kruist bijna de gehele wereldtop de degens. Tiger Woods, Rory McIlroy en Brooks Koepka... ze zijn er allemaal bij. Zo ook Phil Mickelson, die deze baan zo mooi vond dat hij er lid werd. ‘Er is geen baan als deze.’ Lefty is overigens niet het enige bekende lid. Ook Justin Timberlake, Samuel L. Jackson en Rudy Giuliano betalen er hun contributie.

 

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Vrijwel alle grote namen zijn er dus bij, maar er zijn ook een paar grote afwezigen. Paul Casey (nummer 8 in de FedEx Cup) en Henrik Stenson (nummer 85) zullen niet te bewonderen zijn op de baan die in 2017 het decor was van de Presidents Cup en waar voor de derde keer The Northern Trust wordt georganiseerd. De Zweed maakt daardoor geen aanspraak meer op speelrecht voor het BMW Championship van volgende week, de top-70 van de jaarranglijst na zondag plaatst zich voor het voorlaatste toernooi van het seizoen op Medinah. Bryson DeChambeau verdedigt zijn titel.

Leaderboard

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00-00:00, za 19:00-00:00, zo 18:00-00:00

8 – 11 LPGA Tour/Ladies European Tour, Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open, The Renaissance Club, North Berwick, Schotland. Prijzengeld: $1.500.000

Nog geen maand geleden speelden de mannen op deze traditionele linksbaan hun Schots Open en dit weekend mogen de beste vrouwelijke speelsters The Renaissance Club aanvallen. Sinds 2017 is het toernooi co-sanctioned met de LPGA Tour, waardoor de organisatie logischerwijs op een veel sterker deelnemersveld kan rekenen vol topspeelsters. 

Anne van Dam & de Solheim Cup

De belangen zijn groot deze week, met name voor de Europese speelsters. Na de laatste putt op zondag sluit namelijk het kwalificatieproces voor de Solheim Cup. Voor hen die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor Team Europe ligt het lot in de handen van Catriona Matthew. 

Anne van Dam maakt nog altijd grote kans om volgende maand te spelen op Gleneagles. Net als bij de Ryder Cup zijn er twee rankings. Een puntenlijst op basis van de prestaties op de Ladies European Tour (3 plaatsen) en de World Ranking (5 plaatsen). 

Op de LET Solheim Cup ranking staat Van Dam op de 3de plaats, precies goed dus. Het Scottish Open is een zogenaamd 'Host Tournament' en dat betekent dat er deze week extra punten te verdienen zijn voor de LET Solheim Cup ranking. Een kanttekening is dat alleen speelsters die in de top-10 eindigen punten krijgen voor de ranking. Het gat met de nummer 4 - Charley Hull - bedraagt 9 punten. Er zijn veel verschillende scenario's, maar als Van Dam buiten de top-10 eindigt (en zodoende geen punten haalt) en Hull op de 9de plaats (of beter) eindigt gaat ze de Nederlandse voorbij. In dat geval is Van Dam afhankelijk van een van de vier wildcards van captain Matthew. 

Leaderboard

7 – 10 Challenge Tour, Made in Denmark Challenge, Silkeborg RY Golfklub, Skanderborg, Denemarken. Prijzengeld: $250.000

Voor de vijfde keer wordt deze week de Made in Denmark Challenge gespeeld en voor het eerst is de Challenge Tour te gast op deze baan in het hart van Denemarken. Drie jaar geleden zette Jurrian van der Vaart anderhalf uur naar het noorden in Aalborg de beste Nederlandse prestatie neer met een tweede plaats. Hij is gestopt als professional en zal dit jaar dus geen gooi naar de titel doen, in tegenstelling tot zes van zijn landgenoten: Daan Huizing, Lars van Meijel, Robbie van West, Maarten Lafeber, Wil Besseling en Reinier Saxton. Let op: de Made in Denmark Challenge begint al op woensdag.

Leaderboard

8 – 10 Amateurs, Dutch Amateur Championship, Eindhovensche Golf

Het Dutch Amateur Championship is sinds de eerste uitgave in 2000 uitgegroeid tot een vaste waarde op de golfkalender en er staan natuurlijk ook flink wat landgenoten op de erelijst. Vorig jaar ging echter een Duitser met de titel aan de haal, zowel bij de mannen als de vrouwen. Krijgt de 20ste editie opnieuw een Nederlandse winnaar/winnares?