golfcompetitie 2019 ngf de rosendaelsche heren

Kaarten in Hoofdklasse nog niet geschud

27 april 2019 Redactie GOLF.NL
In de hoofdklasse zijn de kaarten na de voorlaatste speeldag zeker nog niet allemaal geschud. Het wordt op 11 mei een spannende slotronde, waarin de kruisfinalisten bekend worden.

Dames

Met nog één speelronde te gaan, lijkt De Pan in poule D1 al bijna verzekerd van een plek in de halve finales. Volgende week valt in Noordwijk de beslissing. Het zou goed kunnen dat de gastclub ook lijdzaam moet toezien hoe Houtrak of de Eindhovensche (dat wel tegen koploper De Pan moet spelen) de tweede plaats 'inpikt'. Houtrak heeft misschien wel de beste papieren. Het Noord-Hollandse team treft op de linksbaan het op papier zwakkere Rosendaelsche.

In Poule D2 kan het ook nog spannend worden. De Haaghsche maakte het zichzelf vandaag erg lastig door verrassend met 12-6 van Princenbosch te verliezen. Daardoor is de ploeg helemaal nog niet zeker van de kruisfinales. De Haagsche staat nog wel op de tweede plaats maar speelt op 11 mei op Wouwse Plantage de laatste wedstrijd tegen koploper Noordwijkse. Als de lijstaanvoerder die wedstrijd wint, kan Noord-Nederlandse nog over de Haagsche heen wippen en de tweede plaats innemen. Dan moet het wel (ruim) winnen van hekkensluiter Eindhovense 2.

Uitslagen

Poule D1 (Houtrak)
Noordwijkse 2 - Amelisweerd 1 11-7
Eindhovensche 1 Almeerderhout 1 13-5
De Pan 1 - Rosendaelsche 1  17-1

Stand & programma D1

Poule D2 (De Semslanden)
Wouwse Plantage 1 - Eindhovensche 2 18-0
Noordwijkse 1 - Noord Nederlandse 1 14-4
Koninklijke Haagsche 1 - Princenbosch 1 6-12

Stand & programma D2

Heren

Bij de heren heeft Goyer het ticket voor de kruisfinales al op zak. De club is zelfs na een 10-8 zege op Eindhovensche zeker van de eerste plaats in poule H2. Noordwijkse moet op 11 mei stunten tegen de koploper om Eindhovensche nog van die tweede plaats af te houden en dan moeten de Brabanders zelf ook nog punten laten liggen tegen Broekpolder. In H1 is Rosendaelsche nog altijd ongeslagen, maar is er een scenario denkbaar dat de club uit Arnhem over twee weken nog de boot kan missen. Daar zou Princenbosch dan in een rechtstreeks duel verantwoordelijk voor kunnen zijn. Bij dat scenario maakt ook titelverdediger Houtrak in theorie nog een kans op kwalificatie voor de kruisfinales.

Uitslagen

Poule H1 (Noord-Nederlandse)
De Gelpenberg 1 – Princenbosch 1  2-16
De Hoge Kleij 1 - Rosendaelsche 1  6-12
Houtrak 1 - De Pan 1  10-8

Stand & programma H1

Poule H2 (Amelisweerd)
Grevelingenhout 1 - Broekpolder 1 11-7
Goyer 1 - Eindhovensche 1  10-8
Noordwijkse 1 - The Duke 1 10-8

Titelverdediger bij de dames is Noordwijk, dat vorig jaar in een spannende finale op de Lage Vuursche won van De Pan. Bij de heren werd Houtrak kampioen door in de finale Noordwijk te kloppen.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn hier te vinden.


}