Joost Luiten
Joost Luiten
Beeld: Getty Images

Sterk slot Luiten in Marokko

25 april 2019 Redactie GOLF.NL
Dankzij een sterk slot kwam Joost Luiten in de eerste ronde van de Tropheé Hassan II toch nog tot een ronde in gelijk par. Aan kop gaat de Engelsman Jordan Smith.

Joost Luiten moest heel hard vechten in de eerste ronde van de Tropheé Hassan II om een 73 (level par) binnen te brengen. Luiten miste flink wat fairways en greens op de Red Course van Royal Golf Dar Es Salam en was met vier bogeys en een birdie +3 voor de ronde na 14 holes. Met een sterk slot, birdies op 15, 17 en 18, kwam de 33-jarige golfer sterk terug. Met 73 slagen staat Luiten op de gedeelde 31ste plaats. 

Gevoel

'Ik had vandaag het gevoel totaal niet', aldus Luiten na de ronde. 'De timing was er niet, ik was echt zoekende. Soms heb je van die dagen dat de synchronisatie in de swing er niet is. Dat is heel frustrerend, het vertrouwen was er op een bepaald moment ook niet meer echt. Maar gelukkig ben ik rustig gebleven en aan het einde van de ronde goed teruggekomen.' 

Met de ronde in 73 slagen was Luiten uiteindelijk zeker niet ontevreden. 'Het is een lastige baan, er stond in de middag veel wind en de greens zijn op het randje vind ik. Heel erg geonduleerd, soms is het daardoor een beetje een loterij, maar dat is voor iedereen natuurlijk hetzelfde. Op hole 18 maakte ik een putt voor birdie van anderhalve meter en daardoor stapte ik toch met een goed gevoel van de baan. Hopelijk is het gevoel in de swing morgen terug en kan ik gaan stijgen in het klassement.'

Smith -7

Aan kop na de eerste ronde gaat Jordan Smith. De Engelsman kwam met zeven birdies tot een 66 (-7). de Spanjaard Alejandro Canizares en de Amerikaan Sean Crocker delen de tweede plaats met -6. Het hoogtepunt van de dag was de albatross van Stephen Gallacher. De 44-jarige Schot sloeg op de 8ste hole de bal met een ijzer-3 in de hole voor een 2 op de par-5. 

Leaderboard


Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

European Tour Joost Luiten