Royal Portrush in Noord-Ierland is de locatie waar de 148ste editie van The Open wordt gespeeld

Win een reis naar The Open in Noord-Ierland!

23 april 2019 Redactie GOLF.NL
Maak kans op een reis voor twee personen in juli naar de 148ste editie van The Open in Noord-Ierland, het land dat is gemaakt voor links golf, waar de banen de zee ontmoeten met alle meteorologische onvoorspelbaarheden. Lees verder om te weten hoe je kunt winnen!
Het komt slechts zelden voor dat de wind geen rol speelt door de invloeden van de Ierse Zee en de Atlantische Oceaan. En aan de grillige kustlijn hebben veel plaatsen, dorpen soms, hun eigen golfbaan, iedere dag met liefde geprepareerd. Bijzonder trots zijn ze in Noord-Ierland dat The British Open voor de tweede keer in de historie de oversteek waagt. En net als in 1951 is Royal Portrush, ooit getekend door Old Tom Morris, de gelukkige. Alle sterren zijn aanwezig maar de meeste aandacht zal toch uitgaan naar Rory McIlroy, kind van de club en trotse ambassadeur van het Open. Royal Portrush ligt dicht bij de Causeway Coastal Route, een prachtige kustweg met onvergetelijke vergezichten over de Atlantische Oceaan en vervallen kastelen tussen indrukwekkende rotspartijen op een steenworp afstand. 

Aanmelden ga naar > www.ierland.nl/148theopen

Oudste clubhouse ter wereld

En daar zijn meer parels van banen te vinden, zoals Portstewart Golf Club of Castlerock Golf Club. Of Royal County Down, iets meer in het zuiden bij Newcastle, dat steevast in alle lijstjes wordt genoemd bij de vijf mooiste banen van de wereld. Prachtig onderhouden en met een fraai uitzicht over het kustplaatsje, de bergen en natuurlijk de Ierse Zee. Of wat te denken van Massereene Golf Club, aangelegd in 1895 aan de kust van Lough Neagh of Tandragee Golf Club (1911) op het landgoed van de Duke of Manchester, met bunkers in de vorm van een aantal grote Amerikaanse meren. Een ideetje van de wijlen gravin van Manchester, die haar roots in Cincinnati had liggen. Na een rondje op de korte maar spectaculaire baan van Ardglass Golf Club, langs de ruige kust met kliffen, dicht bij Royal County Down, kunnen golfers het glas heffen in de bar van het oudste clubhouse ter wereld, dat meer dan zeshonderd jaar geleden als kasteel werd gebouwd en waar de kanonnen nog over de fairways waken.

Verleidingen

Noord-Ierland is een bezoek meer dan waard, met een ruime keuze aan goedkope banen en golfbanen waaraan een duurder prijskaartje hangt. Maar dat hier de meest uitdagende banen ter wereld liggen, staat buiten kijf. De ruim 125.000 golftoeristen per jaar, die zo’n 50 miljoen euro per jaar bijdragen aan de groeiende economie van het land, zijn die mening vast ook toegedaan. Zelfs voor de niet-golfers is er veel te doen, van golflessen tot georganiseerde hikes. Of bezoek de locaties van de hitserie Game of Thrones. De meeste plekken van de Seven Kingdoms zijn in Noord-Ierland te vinden. Als je vanuit de bruisende stad Belfast – ook KLM vliegt op deze bestemming – de weg langs de zee naar het noorden volgt, richting de golfbanen, zal het voor iedereen moeilijk zijn de verleidingen van de karakteristieke kustplaatsjes te weerstaan. De uitstekende restaurants, ’s werelds oudste whiskydistilleerderij Old Bushmills Distillery, vele romantische hotels en natuurlijk de intieme en gezellige pubs waar muziek de boventoon voert.

Kweekvijver van talent

Noord-Ierland heeft enkele topspelers voortgebracht. Graeme McDowell, de eerste die het US Open Championship op zijn naam schreef, Darren Clarke, drievoudig winnaar van The Open en uiteraard Rory McIlroy, viervoudig major-kampioen. Allemaal leerden ze spelen op de banen waar de wind vrij spel heeft en het uiterste van de spelers vergt. En ze hebben ook alle drie een link met Royal Portrush en dan met name de Dunluce Course. Er werden zelfs twee compleet nieuwe holes aangelegd, waaronder een monster van een par 5. Die werd vorig jaar op een stormachtige dag geopend door Darren Clarke, die vaak te vinden is in zijn huis op de baan. Door de tegenwind had hij een driver, een wood 3 én een ijzer vijf nodig om in drie slagen de green te bereiken.


 Win een reis voor 2 personen naar The Open!


 De ‘once in a lifetime’ experience, van 18 tot en met 21 juli 2019

 Inclusief: 
 • retourvlucht Amsterdam-Belfast
 • drie nachten in het viersterrenhotel Crowne Plaza in Belfast
 • autohuur
 • twee tickets voor de 148ste The Open, op zaterdag 20 juli 2019 (volledig uitverkocht!)

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs? 

Aanmelden ga naar > www.ierland.nl/148theopen