golfcompetitie 2019 ngf de rosendaelsche heren

Rosendaelsche op stoom

20 april 2019 Redactie GOLF.NL
In de hoofdklasse lijken de Rosendaelsche en De Goyer bij de heren hun kandidatuur voor de landstitel met de week te verstevigen. Bij de dames delen de Haagsche en De Pan vooralsnog de lakens uit.

De dames van De Pan waren vandaag weer op volle oorlogssterkte en daar was Almeerderhout niet tegen opgewassen. Persoonlijk succes was er nog wel voor Evelyne Bennink, die zowel in de foursomes als in haar single tegen op papier veel betere tegenstand niet boog en twee keer met een punt de arena verliet. 

In poule D2 sloeg de Koninklijke Haagsche de aanval van de Noord Nederlandse op de koppositie af. In een spannende pot won de Haagsche met 10-8 en dat had ook 'makkelijk' andersom kunnen zijn geweest, want in de singles eindigden twee partijen in alle square. Noordwijkse profiteerde van de nederlaag van de Groningers en klommen naar de tweede plek dankzij een 11-7 overwinning op Wouwse Plantage. 

Uitslagen Hoofdklasse D1

Op Rosendaelsche:

Houtrak 1 -Amelisweerd 1  9-9
Noordwijkse 2 - Eindhovense 1  12-6
Almeerderhout 1 - De Pan 1  3-15

Stand & programma D1.

Uitslagen Hoofdklasse D2

Op Princenbosch:

De Semslanden 1- Eindhovense 2  12-6
Wouwse Plantage 1 - Noordwijkse 1  7-11
Noord Nederlandse 1 - Koninklijke Haagsche 1  8-10

Stand & programma D2.

Heren

De kraker in poule 1 leverde een overwinning op voor de Rosendaelsche (foto), dat met 11-7 het tot vandaag ook nog ongeslagen Houtrak de baas was. In de singles bleef de topmatch tussen Kiet van der Weele en Mike Korver onbeslist, maar Floris Veth, Liam ter Horst, Daan Blom en Florian de Roos haalden de belangrijkste punten binnen in hun match. Ook De Gelpenberg is nog in de race voor de eerste twee plekken dankzij een 11-7 overwinning op De Hoge Kleij, dat daardoor en flinke inhaalrace te wachten staat om nog een plek in de kruisfinales af te dwingen.

Poule H2 leek Noordwijkse in de topper tegen de Eindhovense na de foursomes (2-4) de aanval op de tweede plaats in de poule te kunnen inzetten, maar de Brabanders stonden één op één hun mannetje. Kopman Nick Veldman versloeg het talent Aydan Verdonk en op 5 en 6 werden ook belangrijke punten gepakt. Daardoor staat de Eindhovense nu stevig op de tweede plek, achter De Goyer dat weinig te duchten had van Grevelingenhout, de nummer drie.

Uitslagen Hoofdklasse H1

Op de Pan:

Noord Nederlandse 1 - Princenbosch 1  4-14
De Gelpenberg 1 - De Hoge Kleij 1  11-7
Rosendaelsche 1 - Houtrak 1  11-7

Stand & programma H1

Uitslagen Hoofdklasse H2

Op The Duke:

Amelisweerd 1 - Broekpolder 1 7-11

Grevelingenhout 1 - Goyer 1 4-14

Eindhovensche 1 - Noordwijkse 1 10-8

Stand & programma H2 

Titelverdediger bij de dames is Noordwijk, dat vorig jaar in een spannende finale op de Lage Vuursche won van De Pan. Bij de heren werd Houtrak kampioen door in de finale Noordwijk te kloppen.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn hier te vinden.

}