Hilversumsche

Dames Amelisweerd pakken knap 'punt'

6 april 2019 Redactie GOLF.NL
In de hoofdklasse in de NGF Competitie wachten de heren van De Pan nog op hun eerste zege. De dames van Amelisweerd sleepten een knap gelijkspel uit het vuur tegen de Eindhovensche.

In poule D1 hield Amelisweerd verrassend de Eindhovensche op een gelijkspel. Op De Pan werd het 9-9 onder meer dankzij Michelle Naafs en Guilia van den Berg die allebei in zowel de foursomes als in hun single aan de winnende kant bleven. In poule D2 maakte Noordwijkse 1 korte metten met het tweede team van de Eindhovensche, dat in de eerste speelronde ook maar één wedstrijdpuntje pakte. Noord-Nederlandse en Wouwse Plantage kwamen langszij bij de Haagsche op de tweede plaats, doordat de club uit Wassenaar zelf niet in actie kwam.

Uitslagen Hoofdklasse D1

Op De Pan:
Amelisweerd 1 - Eindhovensche 1  9-9
Almeerderhout 1 - Houtrak 1  3-15 
Rosendaelsche 1 - Noordwijkse 2  7-11

Stand & programma D1 

Uitslagen Hoofdklasse D2

Op de Haagsche:

Princenbosch 1 - Wouwse Plantage 1 7-11
Noord-Nederlandse 1 - De Semslanden 1 16-2
Eindhovense 2 - Noordwijkse 1  0-18 

Stand & programma D2

In H1 wacht De Pan na drie ronden nog altijd op de eerste overwinning. Ondanks de inbreng van invaller en routinier Rob van den Berg, die sterk speelde in twee partijen en punten binnenhaalde, verloor de Utrechtse ploeg van De Gelpenberg. De Rosendaelsche kwam aan kop door een klinkende zege op de Noord-Nederlandse. In poule H2 maakten Goyer en de Eindhovensche geen fouten tegen respectievelijk Broekpolder en Amelisweerd. Grevelingenhout is voorlopig 'the best of the rest' na een 10-8 overwinning op The Duke. Voor die zege legden kopman Bas Dost en zijn mannen al de basis in de foursomes (5-1).

Uitslagen Hoofdklasse H1

Op Houtrak:

De Pan 1 - De Gelpenberg 1 7-11
Rosendaelsche 1 - Noord-Nederlandse 15-3
Princenbosch 1 - De Hoge Kleij 1  14-4

Stand & programma H1

Uitslagen Hoofdklasse H2

Op Noordwijkse:

The Duke - Grevelingenhout 1 8-10
Eindhovense 1 - Amelisweerd 1 18-0
Broekpolder 1 - De Goyer 1 4-14

Stand & programma H2 

Titelverdediger bij de dames is Noordwijk, dat vorig jaar in een spannende finale op de Lage Vuursche won van De Pan. Bij de heren werd Houtrak kampioen door in de finale Noordwijk te kloppen.

Alle uitslagen in de NGF Competitie, ook van individuele partijen, zijn te vinden op ngfcompetitie.com

}