Luiten 74ste, Van Dam 92ste

5 april 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten in het Texas Open op de PGA Tour en Anne van Dam in de ANA Inspiration hebben vrijdag een goede tweede ronde nodig om de cut te halen.

Van Dam +5

Anne van Dam heeft vrijdag een goede tweede ronde nodig om de cut te halen in de ANA Inspiration, de eerste major van het jaar bij de vrouwen. In de eerste ronde op de Mission Hills Country Club in Rancho Mirage, Californië tekende Van Dam voor een 77 (+5). Daarmee bezet de 23-jarige golfster de gedeelde 92ste plaats in het met drie miljoen dollar gedoteerde toernooi. Van Dam maakte een dubbel-bogey, vier bogeys en op haar laatste hole de enige birdie van de dag.

De baan speelt dit jaar lastiger dan in voorgaande jaren, de fairways zijn smaller gemaaid, de rough is wat dikker en de greens harder. Dat was aan de scores goed te zien. Aan de leiding na de eerste ronde gaat Ally McDonald met -4. De Amerikaanse heeft een voorsprong van een slag op vier speelsters, onder wie Lexi Thompson, voormalig winnares van de ANA Inspiration. In totaal wisten 28 speelsters een score onder par te maken.

Leaderboard

Luiten: 'Niet scherp genoeg.'

Joost Luiten staat na de eerste ronde van het Valero Texas Open op de gedeelde 74ste plaats. Op TPC San Antonio in Texas maakte Luiten vier birdies en vier bogeys in een ronde 72, gelijk par. Naar eigen zeggen was Luiten niet scherp genoeg. ‘Ik begon goed aan de ronde (gestart op 10) met birdie op 11 van vier meter en een goede kans op 12 maar die putt viel helaas niet. In het middenstuk van de ronde speelde ik gewoon niet goed en was het hard werken op een pittige baan. Aan het einde van de ronde had ik kansen om nog onder par te eindigen, maar die putts vielen net niet. Voor mijn gevoel heb ik niet scherp gespeeld, dat moet beter. Ik ben wel blijven vechten en dat ga ik in de tweede ronde natuurlijk weer doen.’

Aan kop na de eerste ronde gaat Si Woo Kim met -6. Rickie Fowler en Jordan Spieth delen de zesde plaats op twee slagen van de Koreaan.  

Leaderboard

Beter worden in de bunkers? Bekijk dan deze instructievideo met Joost.