Jurrian van der Vaart
Jurrian van der Vaart

Workshops golfbaanarchitectuur

26 september 2018 Redactie GOLF.NL
Golfbaanarchitect Frank Pont en professioneel golfer Jurrian van der Vaart geven deze winter samen driel seminars over golfbaanarchitectuur. De cursus is bedoeld voor golfers, baanmanagers en andere personen werkzaam in de golfindustrie.

Frank Pont van Infinite Variety Golf Design en Challenge Tour-speler Jurrian van der Vaart zullen beiden spreken over de laatste innovaties en ontwikkelingen in de golfbaanarchitectuur. In de workshop - op drie verschillende data en locaties - wordt vooral over deze onderwerpen gesproken:

 • 'state of the art' bunkerrenovaties
 • het optimaliseren van green complexen
 • het verbeteren en uitbreiden van practice areas en oefenholes 

De dag begint binnen en na een lunch gaan deelnemers de baan in om voorbeelden te bekijken van wat in de ochtend besproken is. De data en locaties:

 • 19 november – The Links Valley, Ermelo (GLD)
 • 10 december – Golfclub de Hoge Kleij, Leusden (UT)
 • 14 januari 2019 – Oosterhoutse Golfclub, Oosterhout (NB)

'Door de jaren heen zijn veel van de technieken die we gebruiken bij het renoveren en verbeteren van Europese topbanen veranderd en verbeterd', zegt Pont. 'Bunkers kunnen nu mooier gemaakt worden met minder onderhoudskosten, greencomplexen kunnen voor weinig geld veel fraaier en interessanter gemaakt worden en als je goed kijkt is er vaak meer plaats om oefenen aan te bieden op je baan dan je denkt.'

'Mijn rol binnen Infinite Variety Golf Design is bescheiden begonnen', vertelt Jurrian van der Vaart. 'In het begin keek ik mee in de ontwerpfase bij Frank en gaf ik kleine suggesties, ondertussen werken we als team samen bij de Twentsche Golfclub in Ambt-Delden, waar zeer binnenkort de eerste verbeteringen doorgevoerd gaan worden. In de seminars deze winter zal ik als professioneel golfer proberen de zienswijze van zowel de golfers als de greenkeepers te benadrukken. Voor de bottom line van veel clubs zijn renovaties vaak erg goed, maar hoe beleven de golfers de nieuwe bunkers of een andere looproute? Wat hebben de greenkeepers aan de werkzaamheden die misschien alleen cosmetisch lijken? Uiteindelijk is het de bedoeling dat de gehele club vooruitgaat, alleen dan is er sprake van een succes!'

Het programma:

 • 9:30 ontvangst
 • 10:00 begin presentatie binnen
 • 12:00 lunch
 • 13:00 rondgang over de baan
 • 15:00 einde dag 

De kosten bedragen 65 euro per persoon, inclusief koffie, thee, lunch. Meer informatie over de seminars: jurrianvdvaart.nl en infinitevarietygolf.com.

Infinite Variety Golf Design is werkzaam op acht clubs die gerekend worden tot de beste honderd van Europa. Na aanpassingen stijgen deze banen geregeld in diverse ranglijsten en dat is volgens het bureau te danken aan 'innovatieve constructiemethoden en slimme strategische verbeteringen'. 

}