KLM Open naar Bernardus Golf

25 september 2018 Redactie GOLF.NL
Het KLM Open wordt in 2020, 2021 en 2022 gespeeld op Bernardus Golf, de onlangs geopende baan in Cromvoirt.

Volgend jaar vindt de honderdste editie van het KLM Open plaats op The International bij Amsterdam, daarna verhuist het toernooi van de European Tour dus voor drie jaar naar Bernardus Golf. De gloednieuwe 18-holes golfbaan ten zuidwesten van ’s-Hertogenbosch is een initiatief van Robert van der Wallen. De ondernemer liet het ontwerp maken door de gerenommeerde Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Philips die in Nederland ook de Lage Vuursche ontwierp. Twee weken terug is Bernardus Golf officieel geopend.

Eigenaar Van der Wallen verkocht enkele jaren terug zijn bedrijf BrandLoyalty – ontwikkelaar van spaarprogramma’s voor Albert Heijn en andere grote supermarktketens – voor naar verluidt 950 miljoen euro. Vijftig miljoen euro daarvan zou Van der Wallen inmiddels hebben geïnvesteerd in Bernardus Golf. De naam Bernardus is gekozen omdat Van der Wallen vijftig procent van de aandelen van de Bernardus wijngaarden in Californië in bezit heeft. Drie jaar KLM Open zal de wijnen van Bernardus flink wat extra naamsbekendheid bezorgen.

Luiten: 'Top en gezellig'

Joost Luiten, in 2013 en 2016 winnaar van het KLM Open, speelt en oefent al regelmatig op Bernardus Golf en is overtuigd dat het KLM Open daar een succes gaat worden. 'Bernardus is top, over alles is nagedacht. Een fantastisch clubhuis, een uitdagende 18-holes golfbaan en de beste oefenfaciliteiten van Nederland. Daarnaast is iedereen welkom en is het er gezellig.' Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open, is ook blij met de stap naar Noord-Brabant. ‘Bernardus is een geweldige golfbaan die garant staat voor een ultieme uitdaging voor de spelers. De golfbaan maar ook alle andere faciliteiten zijn van het allerhoogste niveau. In de provincie Noord-Brabant wonen veel golfers, bij het Ladies Open was er altijd veel publiek uit de regio. Dat zal bij het KLM Open ongetwijfeld nog meer het geval zijn.’

Prijzengeld

Of het prijzengeld in het KLM Open (nu 1.8 miljoen euro) door de betrokkenheid van de vermogende Van der Wallen de komende jaren serieus gaat stijgen willen KLM, toernooidirecteur Slooter en organisator TIG Sports niet zeggen, maar het ligt voor de hand dat het toernooi in meerdere opzichten kan gaan groeien. Miguel Vidaor, toernooidirecteur bij het KLM Open van de European Tour, is ook onder de indruk van Bernardus Golf. 'Ik ben op de baan in aanbouw geweest. De holes die toen klaar waren zagen er fantastisch uit en het wordt nog veel mooier als de heide is volgroeid. Kyle Phillips is een van de beste golfbaanarchitecten ter wereld. Alle banen die hij heeft getekend, staan bekend als zeer uitdagend. Bernardus zal daarop geen uitzondering zijn.'

Bernardus Golf is een prestigieus project, maar het is geen besloten golfbaan. Greenfeespelers zijn zeer welkom. Voor 150 euro mag je een dag lang net zo veel holes spelen als je wilt.

GOLF.NL bezocht Bernardus toen de eerste holes geopend werden. Lees hieronder het verslag.

}