Joost Luiten bij Golf RAAK tijdens het KLM Open 2018
Beeld: Tim Buitenhuis

Mooie cijfers 99ste editie KLM Open

18 september 2018 Redactie GOLF.NL
Het KLM Open 2018 zit erop en de 99ste editie was ook het voorlopig afscheid van The Dutch in Spijk. Wat was er in de schaduw van de 156 topspelers nog meer opvallend aan deze aflevering van het mooiste en grootste golftoernooi in Nederland?

Volgens de organisatie kwamen de hele week in totaal 41.800 toeschouwers door de poorten van The Dutch, iets meer dan vorig jaar, toen het weer bar en boos was en Joost Luiten na twee dagen de cut miste.

Die toeschouwers vermaakten zich kostelijk op en rond golfbaan The Dutch, die deze week werd geprepareerd door 55 greenkeepers en waar 801 vrijwilligers bijdroegen aan het succes. 

Ruim 800 bezoekers claimden via de app GOLF.NL bij binnenkomst de KLM Open Award en de app voor het invullen van je scores en meer speelplezier werd tijdens het KLM Open door een kleine 2000 nieuwe gebruikers gedownload.

Grote hits in The Village waren onder meer het RAAK! Golfpark, waar honderden (school)kinderen zich vier dagen lang lieten onderdompelen in golfspelletjes en Joost Luiten honderden handtekeningen uitdeelde én De Golf Academie. Daar hadden over de vier dagen ruim 1300 bezoekers zich ingeschreven voor een golflesje van een van de PGA-professionals of – als ze geluk hadden – topspelers als Padraig Harrington en Thomas Detry. 

Ook bij ‘Sla je Wereldbal’ van KLM in was het een drukte van belang. Bijna 2500 deelnemers kregen drie kansen (ballen) om een hole-in-one op een van de vijf continenten te slaan. Dat leverde 29 winnaars van twee tickets naar bestemmingen Kuala Lumpur, Los Angeles, Curaçao, Mauritius of Valencia. 

Tot slot was ook Beat the Pro weer een daverend succes. Op hole 14 stonden over drie dagen 127 amateurs – een groot aantal met knikkende knieën – op de tee. Negen deelnemers deden het beter dan de pro’s in hun flight en wonnen twee KLM-tickets. 

}