Dag 2: twee Nederlanders door

14 september 2018 Redactie GOLF.NL
In een editie van het KLM Open zonder Joost Luiten hebben twee Nederlanders de cut gehaald. Een terugblik op de tweede dag.

Van de 14 Nederlanders hebben alleen Max Albertus en Mark Reynolds de cut gehaald. De 24-jarige Albertus begon heel sterk en stond een tijd in de top 10 maar viel later in de ronde terug naar de gedeelde 50ste plaats. 

Albertus verraste in het KLM Open van vorig jaar met een gedeeld 48ste plaats. Het verrast niet dat de speler van de Pro Golf Tour, een tweede divisie in het Europese golf, opnieuw de cut haalt. 'Een score onder par na 72 holes, daarmee zou ik tevreden zijn', zei Albertus, die na 36 holes op -2 staat. 

Mark Reynolds - teaching pro, playing pro, trickshot artist en vorig jaar de presentator van Beat the Pro - haalde de cut dankzij ronden in 73 en 68 slagen. Topamateur Jerry Ji stond na 18 holes aan de goede kant van de cutline maar een ronde 73 op vrijdag betekende dat de 18-jarige Ji op twee slagen de cut miste. Amateur Koen Kouwenaar, Davey Porsius en Reinier Saxton misten de cut op drie slagen.

Na twee zonnige en warme dagen op The Dutch is de Chinees Ashun Wu nog steeds de leider. Met 64 en 66 slagen (-12) heeft hij een voorsprong van drie slagen opgebouwd van drie slagen. Jonathan Thomson, met 2 meter en 5 cm de langste speler op de European Tour, is tweede. Hij ging vrijdag rond in 64 slagen (-7) en bracht zijn totaal op -9.

Er kan in het weekend nog veel gebeuren en veel topspelers staan op een overbrugbare afstand van de leiders. Chris Wood, een goede vriend van Joost Luiten, is met zeven onder par gedeeld vijfde. Martin Kaymer, winnaar van het KLM Open van 2010, en Alexander Levy staan met -5 op de gedeelde negendee plaats.

Eddie Pepperell en Padraig Harrington (beiden -4) zijn gedeeld 21ste. Oud-KLM Open-winnaar Lee Westwood bleef met een ronde 71 steken op -3 en is gedeeld 36ste. De Italiaan Matteo Manassero staat op dezelfde plaats. 

Bekende namen die de cut hebben gemist:

  • Oud-winnaar Peter Hanson en Andrew 'Beef' Johnston - par
  • Titelverdediger Romain Wattel +1
  • Oud-winnaar Gonzalo Fernandez-Castano en Edoardo Molinari +2
  • Kiradech Aphibarnrat +4
  • Oud-winnaar Ross Fisher +5
  • Tweevoudig major-winnaar Angel Cabrera +7
  • Drievoudig winnaar Simon Dyson +12

Ook in het weekend wordt goed weer voorspeld op The Dutch. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en ga naar de liveblog

}