Joost Luiten
Joost Luiten in de Valderrama Masters
Beeld: Golfsupport.nl

Einde Valderrama Masters op maandag

21 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
De Valderrama Masters in Spanje zal pas op maandag eindigen omdat onweer op zondag opnieuw voor vertraging zorgde. Joost Luiten is gedeeld 14de met nog vier holes te spelen.

De toernooiorganisatie liet zondag om 17 uur weten, na uren vertraging door dreigend weer, dat het toernooi pas op maandag voltooid kan worden. Op zaterdag al werd besloten om de wedstrijd in te korten tot 54 holes.

Joost Luiten speelde zondagochtend en in de voormiddag 14 holes van zijn derde ronde totdat het spel gestaakt werd. En hij speelde heel goed: met vier birdies is hij vier onder en gedeeld 14de. Luiten zal op maandag vanaf 9:10 uur de laatste vier holes spelen (hole 6 tot en met 9). 

'Ik speelde vandaag goed en creëerde veel kansen en maakte een paar mooie putts', zei Luiten over de vierde dag op Valderrama. 'Ik begon op de back nine. Op 11 lip ik uit voor birdie van 2 meter en op 12 maakte ik een mooie birdieputt van 5 meter. Op 15 en 16 maakte ik goede up-and-downs voor par. Op 17 miste ik m'n birdieputt van 2 meter, maar op 18 - na een bal uit de bomen - viel de birdieputt van 4 meter wel.'

Op hole 1 sloeg Luiten een ijzer-9 op 1,5 meter en maakte hij birdie nummer drie. 'En op 3 maakte ik een mooie birdieput van 4 meter nadat ik op 2 net miste van een meter of 3. Op 4 bleef mijn birdieput van 7 meter op de rand van de hole liggen. Op 5 maakte ik een goede up-and-down van over de green.'

Luiten moest stoppen na zijn afslag op hole 6, een par 3. 'Op 6 lig ik op een meter of 6 voor birdie maar toen werden we wederom van de baan geroepen vanwege onweer. Morgenochtend terugkomen voor de laatste 3,5 holes.'

De Rotterdammer speelt zijn eerste toernooi na bijna vijf maanden blessureleed. 

Titelverdediger Sergio Garcia gaat in Spanje aan de leiding met -10 na zeven holes van de derde ronde. Lee Westwood is tweede met -7 na 44 holes. Garcia won het toernooi ook in 2011.

Max Albertus, die een wildcard kreeg voor het toernooi op Valderrama, miste de cut op één slag.

Leaderboard.

Challenge Tour

Darius van Driel heeft een goede prestatie geboekt in het Foshan Open, het een-na-laatste toernooi van de Challenge Tour in het seizoen 2018. De Nederlander werd met 68, 69, 67 en 67 slagen gedeeld vijfde. Wil Besseling (69-71-67-73) werd gedeeld 42ste op de Foshan GC in China en Daan Huizing miste de cut. Het toernooi werd gewonnen door de Fransman Victor Perez.

Op de jaarranglijst is Van Driel, die dit jaar een toernooi won en zondag € 19.599 verdiende, gestegen van de 51ste naar de 32ste plaats. De huidige top 45 mag meedoen aan het volgende en laatste toernooi van dit seizoen, de Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final die op 31 oktober begint. 

De top 15 aan het eind van het seizoen promoveert naar de European Tour en Van Driel maakt zeker nog kans. Huizing is nummer 38 op de jaarranglijst en Besseling 46. 

Eindstand. Jaarranglijst