Golfclub Geijsteren Hole 13

Golfnachtje weg: Geijsteren

12 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Het is dé tijd om te genieten van mooie herfstkleuren; op de bosbaan van GC Geijsteren kan dat uitstekend. Diner en overnachting pal aan de Maaskade plus een bezoek aan Nationaal Park De Maasduinen maken dit 'natuurlijke' uitstapje compleet.

Een golfnachtje weg in eigen land. Met de kleine 250 golfbanen die Nederland telt, kun je heel wat uitstapjes vooruit. Elke golfbaan heeft haar eigen karakter en sfeer (in de omgeving). Zoek je rust en ruimte, wil je een golfronde combineren met de dynamiek van de stad, wil je uitwaaien of heb je behoefte aan bomen om je heen? GOLF.NL doet je in deze rubriek suggesties aan de hand. Deze keer profiteren we optimaal van de Indian Summer op de bosbaan van Golfclub Geijsteren.

Golfen

Indian Summer, of in goed Nederlands oudewijvenzomer, verwijst naar zomers weer tussen half september en half november. En daar zitten we middenin! Het mooie van de nazomer is dat de bomen aan het verkleuren zijn en de zon al die prachtige herfsttinten in het licht zet. Het is dus nu dé tijd om een bosbaan te bezoeken. GC Geijsteren in het noorden van Limburg is zo’n baan met maar liefst 28 soorten solitaire bomen, van amberboom tot moeraseik en hopbeuk. De eerste dertien holes zijn typische bosholes, de laatste vijf liggen ter variatie meer in het open veld, met enkele waterhindernissen. De locatie van het tussen de bomen verscholen clubhuis uit 1986 is ideaal: vlakbij de eerste tee, de achttiende green en de oefenfaciliteiten. Op Leadingcourses.nl krijgt de baan een 8,1.

Geijsteren is bekend van het Nationaal Open Matchplay dat er sinds 1988 elk jaar wordt gespeeld én van Bertus van Mook, de in 1935 geboren caddie, teaching pro en playing pro. Van Mook, die 38 jaar pro was op Geijsteren, werd achtmaal Nederlands kampioen en het Nationaal Open Matchplay was mede zijn initiatief.

Een dagkaart kost 70 euro (inclusief rangeballen, caddieboekje en tees), een greenfee voor 9 holes is 35 euro. Er is ook een Twilight-tarief van 50 euro (zomertijd na 15.00 uur/wintertijd na 13.00 uur)

Meer info: Golfclub Geijsteren

Eten

Het plaatsje Geijsteren ligt aan de Maas en hoewel een diner op de golfclub zelf prima is in het restaurant de 19de hole, zou je de kans niet moeten laten liggen om een plekje aan de kade te zoeken. Op tien autominuten van de golfbaan ligt het Veerhuys Tante Jet, pal aan het water, bij het beroemde voet- en fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi (zanger Frans Bauer heeft er een videoclip opgenomen). Het is de moeite waard om op de site de geschiedenis van Tante Jet te lezen; die verklaart de gemoedelijke sfeer in het voormalige huiskamercafé. Verwacht geen haute cuisine maar op de tientjeskaart, bistrokaart of à la carte is vast wel iets lekkers te vinden.

Slapen

En bij Tante Jet kun je ook overnachten, niet in hotelkamers maar in chalets die naast het restaurant liggen. Allemaal met een eigen terras aan de Maas waar je kunt genieten van de voorbijvarende schepen. Het tarief voor een nacht voor twee personen is 75 euro, voor het ontbijt betaal je 10,50 euro per persoon.


TIP: Aan de andere kant van de Maas ligt tegen de grens met Duitsland het Nationaal Park De Maasduinen. Hier vind je de langste rivierduinengordel van Nederland met unieke flora en fauna.