Leer van Anne’s verre drives

10 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is dé longhitter op de Ladies European Tour. In bovenstaande video legt Anne uit wat ze doet om de bal 275 meter ver te slaan. Die afstand zit er voor jou misschien niet in, maar extra meters van de tee wel!

Anne van Dam leerde als kind vooral zo hard mogelijk te slaan. ‘Daardoor sloeg ik de bal vaak scheef, maar ik leerde wel heel veel clubheadspeed te ontwikkelen en daar pluk ik nu de vruchten van.' De beste golfster van Nederland raadt jonge golfers dan ook aan vooral lekker hard te slaan. De bal rechter en vaker op de fairway krijgen komt later wel, zo is het bij Van Dam ook gegaan. ‘Ik sla nu vaak maar op tachtig procent van mijn vermogen, dan heb ik controle en nog steeds meer dan genoeg afstand.’ 

250-260 meter

Gemiddeld gaan de drives van Anne tussen de 250 en 260 meter. ‘Als ik ‘m echt doortrek bijvoorbeeld omdat ik een par-5 in twee wil halen kom ik tot 275 meter.’ Jaloersmakende afstanden, ook voor de meeste mannen. In het bovenstaande filmpje vertelt Anne wat belangrijk is om verre – én rechte – drives te slaan en wat jij daar van kunt leren.

Bekijk hieronder ook 'Sla je wedges als Anne'
Lees meer over

Anne van Dam Instructie