Brabant Golf: 10 euro voor 9 holes
Brabant Golf: een tientje voor 9 holes

Rondje golf onder de 15 euro

9 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Het is voorlopig nog even mooi weer maar de dagen worden korter. Weinig tijd? Speel dan een (qualifying) ronde op een korte baan.

Korte 9-holes banen zijn bij uitstek geschikt voor beginnende golfers: je kunt de sport goed leren op korte banen omdat ze minder druk zijn dan de grote banen en minder overweldigend zijn. Ook voel je het verschil in de portemonnee. Maar par-3 banen zijn ook een uitdaging voor meer ervaren golfers die af en toe het korte spel willen oefenen. Het grote voordeel: een (qualifying) ronde op een par-3 baan kost minder tijd.

Een beginnende golfer zal op een par-3 baan meer kans hebben om een par te maken dan op een grote baan, omdat de afstand naar de green niet groot is. Voor ervaren golfers zal een par-3 baan een uitdaging vormen, omdat ze in verhouding minder slagen zullen ontvangen dan op een grote baan.

Niet iedereen weet dit, maar op de meeste korte golfbanen kun je gewoon een qualifying ronde spelen die meetelt voor je handicap. Gebruik daarvoor de app GOLF.NL of log in op mijn.golf.nl

Dus ... Waar moet je zijn? We hebben hieronder een overzicht gemaakt met golfbanen waar je voor 15 euro of minder een rondje kunt spelen. Spelen op een 9-holes par-3 baan kan al vanaf 9,50 euro: op Golfbaan Waterland Amsterdam. Maar het kan nog goedkoper, als je met een paar holes minder genoegen neemt. Op Golfclub Strijen kost een rondje op de 6-holes par-3 baan vijf euro. Op De Peelse Golf kun je zelfs gratis spelen op de 5-holes par-3 baan. 

Waar golf je voor 15 euro of minder?

Klik hier of hieronder voor een overzicht.