Sla je wedges als Anne

7 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam won onlangs in Spanje haar tweede toernooi op de Ladies European Tour. Anne is een enorme longhitter maar om te scoren moet je ook heel precies zijn met de wedges. Dat lukt Anne door te werken met de wijzers van de klok.

De bal heel ver slaan met haar driver, dat is voor Anne van Dam geen enkel probleem. Maar de onlangs 23 jaar geworden golfster profiteerde te weinig van die verre afslagen. Door de afgelopen twee jaar heel hard aan haar slagen met de wedges te werken maakt Van Dam nu meer en meer birdies. In het door haar gewonnen Estrella Damm Ladies Open maar liefst 28 (winnende score -26!).  

De klok

Anne werkt met een wedgesysteem dat ook voor jou een heel goed hulpmiddel kan zijn. In de backswing zwaait ze de club bijvoorbeeld op tot 10.00 uur (tot de wijzers in een denkbeeldige klok). Als Anne vervolgens altijd met een zelfde snelheid de bal slaat bij een 10.00 uur backswing weet ze precies hoe ver de bal zal vliegen. Met haar 50 graden wedge is dat 95 meter. Wil Anne met dezelfde wedge iets minder ver slaan, 90 meter bijvoorbeeld, dan zwaait ze de club niet op tot 10.00 maar tot 09.00. Door te variëren in de lengte van de opzwaai maar steeds met dezelfde snelheid de bal te slaan, kan Anne met de drie verschillende wedges in haar tas (50, 54 en 58 graden loft) perfect de afstanden variëren en controleren.

Bekijk de fraaie beelden in het bovenstaande filmpje waarin Anne laat zien en vertelt hoe ze zulke prachtige wedges slaat en hoe jij dat ook kunt doen. 


Bekijk ook onderstaand  interview met Anne 
Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Anne van Dam Instructie LET