Drivingrange bij Golfbaan Ooghduyne
Drivingrange van Ooghduyne

Golfnachtje weg: Ooghduyne

5 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Golfen met de kids in de herfstvakantie? In de kop van Noord-Holland is bij golfbaan Ooghduyne iedereen welkom op de Familiebaan.

Een golfnachtje weg in eigen land. Met de kleine 250 golfbanen die Nederland telt, kun je heel wat uitstapjes vooruit. Elke golfbaan heeft haar eigen karakter en sfeer (in de omgeving). Zoek je rust en ruimte, wil je een golfronde combineren met de dynamiek van de stad, wil je uitwaaien of heb je behoefte aan bomen om je heen? GOLF.NL doet je in deze rubriek suggesties aan de hand. Deze keer, met de herfstvakantie voor de deur, zoeken we naar een kindvriendelijke baan.

Golfen

Een golfbaan die expliciet een familiebaan in het assortiment heeft, is natuurlijk per definitie kidsproof. Ooghduyne in Julianadorp aan Zee heeft naast een 2 x 9 holes-baan met A-status (ontworpen door de bekende architect Gerard Jol) een kortere baan waar je geen handicap-54-registratie voor nodig hebt. Dus ook als jouw kinderen (nog) niet golfen, kun je hier met de hele familie terecht. Je speelt met speciale ballen voor de veiligheid en clubs zijn te huur.

De Familiebaan heeft negen holes die elk op twee manieren gespeeld kunnen worden zodat een 18-holesronde mogelijk is. De langste hole is 18 met 105 meter, de kortste is hole 11 met 30 meter. Voor de kinderen is het een hele uitdaging maar ook als je een (meer) ervaren golfer bent, kan er nog best wat misgaan op deze holes met bunkers, bosschages en een waterpartij die op hole 3, 8, 12 en 17 in het spel komt.

Voordat je aan de officiële ronde begint, kun je oefenen, bijvoorbeeld op de unieke drivingrange die een grote vijver als landingszone heeft. Welk kind (of volwassene) vindt het nu niet leuk om balletjes in het water te meppen?

Voor een dagkaart Familiebaan betaal je als volwassene 11 euro, kinderen tussen 10 en 17 jaar 9 euro en tot 10 jaar 7,50 euro. Daarin zijn de oefenfaciliteiten inbegrepen. 

Meer info: Golfbaan Ooghduyne 

Eten

In Julianadorp aan Zee zijn twee leuke strandpaviljoens, Paal 6 en Zee van Tijd of ‘op het ’t dorp’ een op reviewsites hooggewaardeerde Italiaan waar je voor een vast bedrag onbeperkt Italiaanse gerechten in tapasformaat kunt eten (Ristorante Dilano). Maar zeker ook een goede optie is het restaurant van de golfbaan zelf, Steaks & Burgers. Gericht op kinderen met een aparte menukaart en een speelhoek. Een deel van de gerechten is glutenvrij en/of vegetarisch te bestellen.

Slapen

Letterlijk aan de golfbaan liggen de huisjes van het Landal Beach Resort Ooggduyne. Met daarbij alle faciliteiten die je doorgaans op vakantieparken vindt, zoals een zwembad, indoor speeltuin en een midgetgolfbaan. Buiten het resort heeft Landal ook strandhuisjes voor 4 tot 6 personen, op het strand dus met uitzicht op de ondergaande zon. In Julianadorp aan Zee liggen twee vakantieparken tegen elkaar aan, Villaparc Duynopgangh en Resort Duynzicht, beide van Roompot. Iets zuidelijker ligt nog Strandslag Juliana van Hogenboom Vakantieparken. Ben je gesteld op meer rust en ruimte dan is Boerderij De Waard een aanbeveling met een 9,4 op Booking.com. Deze B&B ligt in Anna Paulowna, op 24 minuten rijden van de golfbaan.


TIP: Zet de volgende dag de auto bij de haven van Den Helder, maak in 20 minuten de oversteek (retourticket 2,50 euro) en huur een fiets bij de Veerhaven voor een extra vakantiedagje Texel.