Beelden van dag 2 van de World Cup
Bron: PGA Tour

Oranje in achterhoede World Cup

23 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten en Daan Huizing hadden het zwaar op de tweede dag van de World Cup in Australië en staan nog steeds in de achterhoede. België deelt met Zuid-Korea de leiding.

Er doen 28 landen mee aan de World Cup voor teams op Metropolitan Golf Club in Melbourne. Door veel wind en regen en de moeilijke spelvorm foursomes (er wordt met één bal gespeeld en de twee spelers slaan om en om) wisten op dag 2 maar drie teams een score onder par binnen te brengen en dat was drie keer niet beter dan -1. Joost Luiten en Daan Huizing hadden het net als veel andere teams heel zwaar. Met een birdie, zeven bogeys en twee dubbel bogeys kwamen de Nederlanders niet verder dan +10. Met een totaal van +7 staat oranje net als na de eerste dag (fourballs) op de 26ste plaats in het met 7 miljoen dollar prijzengeld gedoteerde toernooi. 

'+10, een score om snel te vergeten', aldus Joost Luiten na de ronde. 'Het was heel moeilijk spelen, erg veel wind en regen. Deze baan is een vreemde voor foursomes. Als je op de oneven holes afslaat heb je bijna alleen maar drives en putts, als je op de even holes afslaat heb je alle par 3 holes en veel ijzers naar binnen. Het plan was dat ik op de even holes zou afslaan zodat Daan het met zijn putter af kon maken. Helaas liep het niet zoals we hoopten. Het was stormachtig en de hele dag regen en we kregen de ballen niet op de greens en maakten ook geen up and downs of putts helaas. Dubbel bogey op hole 1 door een 3-putt. Dubbel bogey op 5 door slecht shortgame. Dan loop je achter de feiten aan en op z’n moeilijke dag en baan is dat funest.'

Vertrouwen

Volgens Luiten verdween vervolgens het vertrouwen ook langzaam. 'We maakten bogey op 6,7 en 8 en het gevoel was alsof we niets konden. Op 9 mis ik dan nog een birdieputt van 1,5 meter en op 10 sla ik mijn drive in de bomen waar Daan niks mee kon. We zaten op de bogey-trein en we kwamen er helaas niet vanaf. Aan het einde van de ronde ging het wat beter lopen. Op 16 maakte ik een putt van drie meter om de eerste en enige birdie te noteren. Helaas hadden we kansen op 17 en 18 maar die putts vielen niet. We zaten allebei geen moment in ons spel en dan loop je op deze baan en in deze omstandigheden en met deze lastige spelvorm achter de feiten aan. Er waren meer landen die het lastig hadden en we zullen er morgen alles aan doen om  te stijgen.'

België aan kop

De eerste plaats na de tweede dag van de World Cup voor teams wordt gedeeld door Zuid-Korea en België. De goede vrienden Thomas Pieters en Thomas Detry wisten een score van -1 binnen te brengen en staan net als de Zuid-Koreanen Kim Si-woo en An Byeong-hun op -10. De derde plaats wordt met twee slagen achterstand gedeeld door Italië, Maleisië, India en Engeland (Ian Poulter en Tyrrell Hatton). De Deense titelverdedigers Thorbjorn Olesen en Soren Kjeldsen zakten met -4 terug naar de twaalfde plaats. 

Leaderboard.

Lees ook de voorbeschouwing: Wie speelt waar?

Hong Kong Open

De Engelsman Aaron Rai gaat na een geweldige ronde 61 (nieuw baanrecord) met -14 aan de leiding in het Hong Kong Open. De Koreaan Hoyon Park is tweede met -10, Matthew Fitzpatrick volgt op plek 3 met -8. De Belg Nicolas Colsaerts staat na 36 holes met -4 in de top-20. 

Leaderboard.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour