Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Golfnachtje weg: Zuid-Limburg

9 november 2018 Redactie GOLF.NL
We trekken naar de meest zuidelijke 18-holes-baan van Nederland die ook nog het hoogstgelegen is. Rust & ruimte gegarandeerd, en overnachten in een kasteel behoort tot de opties.

Een golfnachtje weg in eigen land. Met de kleine 250 golfbanen die Nederland telt, kun je heel wat uitstapjes vooruit. Elke golfbaan heeft haar eigen karakter en sfeer (in de omgeving). Zoek je rust en ruimte, wil je een golfronde combineren met de dynamiek van de stad, wil je uitwaaien of heb je behoefte aan bomen om je heen? GOLF.NL doet je in deze rubriek suggesties aan de hand. Deze keer trekken we naar het Zuiden.


De Zuid Limburgse Golf & Country Club is de meest zuidelijke(en hoogstgelegen) 18-holes-baan van Nederland. Scheelt midwinter toch een kwartier daglicht ten opzichte van de meest Noordelijke golfbaan, op Ameland. En er is nog een reden om de golfbaan in Wittem te bezoeken. De afgelopen jaren heeft er een grootscheepse renovatie plaatsgevonden die bijna is afgerond. Die renovatie staat onder leiding van het architectenbureau van Martin Hawtree, zoon van Fred Hawtree die de eerste negen holes heeft ontworpen, en ontwerper van de Donald Trump-baan in Schotland. Voor de volledigheid: de tweede negen holes zijn ontworpen door Paul Rolin. Dankzij de vernieuwingen hebben onder meer de holes een betere lay-out, zijn er hoogwaardige USGA greens gekomen en uitstekende oefenfaciliteiten. Navraag bij de club leert dat de baan er prachtig bij ligt en iedereen van harte welkom is. 

De baan van de Zuid Limburgse Golf & Country Club is een combinatie van een bos- en parkbaan met uitzichten over het Limburgse heuvelland. Rust en ruimte gegarandeerd. In de winter brandt de openhaard in het clubhuis en de degelijke lunch-, borrel- en dinerkaart bieden bekende gerechten voor prima prijzen. Op Leadingscourses.nl waarderen golfers de baan met een 7,7.

Greenfee: 67,50 euro (18 holes), 36 euro (9 holes)
Wintertarief, als de baan niet qualifying is: 55 euro (18 holes), 30 euro (9 holes)
Hospitality tarief voor leden van een aantal Nederlandse golfclubs: 40 euro (18 holes), 20 euro (9 holes)

Overnachten

Je kunt heel makkelijk van dit golfnachtje weg een kastelengolfnachtje weg maken. Er liggen maar liefst vijf prachtige kastelen binnen een straal van twintig kilometer van de golfbaan. Ch√Ęteau St. Gerlach (vanaf 199 euro per tweepersoonskamer), Hotel Kasteel Bloemendal (vanaf 125), Kasteel Wittem (vanaf 125 euro), Bilderberg Kasteel Vaalsbroek (vanaf 112 euro) en Kasteel Geulzicht (vanaf circa 100 euro). Maar wil je het iets eenvoudiger houden, dan staan op de website van de Zuid Limburgse Golf & Country Club goede alternatieven die, net als de bovenstaande kastelen, ook golfarrangementen bieden.

TIP: In veertig minuten autominuten zit je in hartje Aken waar je vanaf 23 november de jaarlijkse Kerstmarkt kunt bezoeken. Ook Maastricht (op ruim een half uur) heeft een (deels overdekte) Kerstmarkt, vanaf 1 december.