De nieuwe Rory Junior Golf Sets
Beeld: TaylorMade Golf

Clubs voor kids van Rory McIlroy

8 november 2018 Redactie GOLF.NL
In samenwerking met TaylorMade lanceert viervoudig majorwinnaar Rory McIlroy zijn eigen lijn golfclubs, voor kinderen

Als je je eigen club-lijn voor jonge golfers lanceert, dan heb je het pas echt gemaakt in golf. Na Tiger Woods, die jaren terug in samenwerking met Nike hetzelfde deed, is het de beurt viervoudig majorwinnaar Rory McIlroy.

'Golf was heel belangrijk voor mij in mijn jeugd', zegt McIlroy over het initiatief. 'Het zorgde ervoor dat ik actief bleef, buiten was en plezier kreeg in een competitieve sport. Ik ben samen met TaylorMade de uitdaging aangegaan om een Rory Junior Set te ontwerpen waarmee kinderen een makkelijke introductie krijgen in golf zodat ze net als ik de kans krijgen om verliefd te worden op de sport.'

Twee sets

De 'Rory Junior Sets' lijn bestaat uit twee verschillende sets, de 4-Plus & 8-Plus. Er is extra aandacht besteed aan de optimale lengte, loft en shaft flex zodat jonge golfers de clubs hebben om een goede swingtechniek aan te leren.

Zo heeft de driver een inhoud van 400cc en een loft van 16 graden om een hoge balvlucht te promoten. Om het gat tussen driver en ijzers te dichten zit er in de Junior Rory Sets een fairwaywood en Rescue club. 

'Met een vergevingsgezinde Rescue club kunnen junioren niet alleen van de tee en de fairway uit de voeten, maar ook uit de rough', aldus TaylorMade over de samenstelling van de set.

Meer loft

De ijzers in de 4-Plus set - voor de allerjongste golfers - hebben vergeleken met de 8-Plus set lofts die 2 graden hoger zijn om de bal makkelijker hoger te slaan. Natuurlijk zit er ook een putter in de set. De mid-mallet putter lijnt makkelijk op en is stabiel. Voor het chippen en slagen uit de bunker zit er in de set een wedge (54/56 graden). 

'Hoe leuk het ook is om verre drives te slaan, inclusief mezelf, is de sleutel tot het spel chippen en putten. Met deze clubs kunnen junioren een kort spel ontwikkelen dat bijdraagt aan een goede ontwikkeling en vooral plezier in het spel.'

Kleine Rory

Rory begon zelf al op zeer jonge leeftijd met golf, en in bijzonder het korte spel, getuige dit filmpje waarin de 8-jarige McIlroy laat zien hoe hij bij het chippen de wasmachine van zijn moeder gebruikte:


En hij kan het nog steeds:

RAAK!

Zoek je voor je (klein)kind een geschikte golfset, maar zijn de golfsets van Rory nog iets boven budget (zie prijzen onder)? Via Golf RAAK! zijn prima kindergolfsets te bestellen. Elke set bestaat uit een hybride club (met Team RAAK! headcover), ijzers 5, 7, 9, sand wedge en een putter. De sets zijn verkrijgbaar in 3 lengtematen en voor de kleur tas is keuze uit oranje of blauw. De prijs voor golfvriendjes van RAAK! € 139,-.

Klik hier voor meer informatie.

Productinformatie

De Rory Junior Sets zijn vanaf 7 december verkrijgbaar. Elke driver heeft een mooie hond als headcover (zie afbeelding boven dit bericht), geïnspireerd op de St. Bernard cover die Rory McIlroy om zijn driver heeft. 

8-Plus

De set voor kinderen van 8 jaar en ouder (lengte 1.30 - 1.50) bestaat uit 7 clubs:
400cc Titanium driver (16°) 
Houten 3 (24°)
5 Rescue (30°)
Ijzer 7 (36°)
IJzer 9 (44°)
Sand wedge (56°)
Putter — 30"
+ tas
Prijs: € 449,-

4-Plus

De set voor kinderen van 4 jaar en ouder (lengte 1.05 - 1.30) bestaat uit 5 clubs:

400cc Titanium driver (16°) 
5 Rescue (30°)
Ijzer 7 (36°)
Sand wedge (54°)
Putter — 26"
+ tas
Prijs: € 329,-

Meer weten? taylormadegolf.com

Lees meer over

Equipment Raak