GOLF.NL Regelquiz #10

Test je kennis van golfregels en win!

23 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Ken je de golfregels allemaal nog? Doe mee aan de laatste regelquiz (#10) en maak kans op een prijs!

Let op: dit artikel behandelt de oude regels. Ga voor de nieuwe golfregels naar golf.nl/regels2019.


Golfregels horen bij golf. Iedereen die ooit zijn GVB of een handicap heeft gehaald, heeft ook met goed gevolg een regelexamen afgelegd. Maar weet je nog wel wat je ooit hebt geleerd? Goed om af en toe je kennis van de golfregels te testen. En nu kun je er ook nog iets mee winnen. 

Deze week: Regelquiz 10

Bekijk de video bovenaan dit bericht. In deze video (nummer 10) leggen we weer een regelsituatie uit. Aan het eind van het filmpje volgt de vraag: mag je op de tee de grond achter je bal aanstampen?

Stuur je het juiste antwoord in, dan maak je kans op een doosje exclusieve Titleist GOLF.NL ballen. Hoe beter en vollediger je antwoord is, hoe meer kans je maakt natuurlijk. Meedoen kan op verschillende manieren. Je kunt je antwoord sturen naar redactie@golf.nl of reageren op Twitter, Facebook of Instagram. Je moet wel binnen een week reageren. Deadline gemist? Geen probleem, volgende week is er weer een nieuwe regelquiz. Dan maken we ook de winnaar bekend.

Regelquiz 9: winnaar en antwoord

De winnaar van regelquiz 9 (video onder) is P. Rothbarth. De vraag was: mag je in de bunker een stukje plastic bij je bal weghalen?

Ja het mag. Je mag stukjes plastic, plastic zakjes of een hark wegnemen want dit zijn losse obstakels (Regel 24). Indien de bal beweegt bij het weghalen van het stukje plastic moet hij worden teruggeplaatst. Er volgt geen straf mits het bewegen van de bal rechtstreeks is toe te schrijven aan het wegnemen van het obstakel.

(Je mag in een bunker geen losse natuurlijke voorwerpen verwijderen, bijvoorbeeld dennenappels, takjes, eikels of bladeren.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


WAAR VIND IK DE GOLFREGELS? HIER!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer regel(examen)vragen beantwoordent? Ga dan naar de pagina Test je regelkennis.

}