Tiger op koers voor zege nummer 80

11 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Tiger Woods kan vanavond voor de tachtigste keer een toernooi winnen op de PGA Tour. Woods begint de laatste ronde van het Valspar Championship op de gedeelde tweede plaats een slag achter leider Corey Conners.

Hoogtepunt van de ronde van Tiger Woods was een chip-in voor birdie op hole 9. De duizenden toeschouwers die Woods volgden op de Copperhead Course van het Innisbrook Resort gingen uit hun dak. Playing partner Brandt Snedeker zei wat iedereen dacht: ‘Die chip was vintage Tiger.’ De spectaculaire slagen zijn terug en Woods lijkt steeds meer vertrouwen te krijgen in zijn swing. Dat het met zijn rug ook wel goed zit bewees hij met een drive op hole 14 met 129 mijl per uur clubheadspeed, de snelst gemeten drive dit jaar op de PGA Tour. ‘Tiger speelt weer een stuk beter dan in de Honda Classic (Woods werd toen 12 de) en ik zie het de komende tijd alleen maar beter worden’, sprak Snedeker.

Mijlpaal

Woods begint vanavond als gedeeld tweede aan de laatste ronde, een slag achter de onbekende Corey Conners die op -9 staat. De 26-jarige Canadees kwam als reserve in het veld en de vraag is of hij in de slotronde met de druk om zal kunnen gaan. Woods deelt plek 2 met Justin Rose en Brandt Snedeker. De laatste overwinning van Woods was in de WGC-Bridgestone Invitational vijf jaar geleden. Dat was nummer 79, vanavond kan hij de mijlpaal van tachtig zeges op de PGA Tour bereiken. 

Leaderboard

Bekijk de samenvatting in de Player boven dit bericht


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.}