Loading the player...
Highlights van ronde 4 van het het Valspar Championship
Bron: Ziggo Golf

Casey wint, Woods dicht bij zege

11 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Tiger Woods, nog maar kort terug van weggeweest, was zondag heel dicht bij een 80ste zege op de PGA Tour. Hij eindigde in het het Valspar Championship een slag achter winnaar Paul Casey.

Paul Casey begon de slotdag op de tiende plaats. Na een ronde 65 (-6) was de Engelsman met -10 de leider in het clubhuis en anderhalf uur later was hij de winnaar. Het is Caseys tweede zege op de PGA Tour. De 40-jarige Casey, die in 2014 het KLM Open won, is op de wereldranglijst gestegen van de 17de naar 12de plaats.

Tiger Woods begon de slotdag als gedeeld tweede en eindigde ook als gedeeld tweede. De 42-jarige Amerikaan begon zijn ronde met een birdie en maakte op hole vier een bogey. Hij verspeelde geen slagen meer maar de tweede birdie viel pas op 17. Met een birdie op hole 18 van de Copperhead Course van het Innisbrook Resort kon hij de score van Casey evenaren maar de putt voor een 3 eindigde net naast de hole.

De Amerikaan Patrick Reed, net als Woods in het zwart-rood gekleed, leek Casey te gaan inhalen, maar eindigde met een slotronde 68 net als Woods op -9. Sergio Garcia, wiens vrouw in verwachting is, maakte zondag 65, net als Casey, en werd daarmee vierde. Justin Rose eindigde als gedeeld vijfde.

De comeback van Woods

Het Valspar Championship in Florida heeft duidelijk gemaakt dat Tiger Woods weer fit is, en weer in staat is om te winnen. De laatste overwinning van Woods was in de WGC-Bridgestone Invitational vijf jaar geleden. Het lukte deze week niet om een 80ste zege op de PGA Tour te behalen, maar het scheelde weinig.

Het was Woods' vierde toernooi dit jaar nadat hij in december 2017 een comeback maakte. Tiger, die door een rugoperatie een groot deel van 2017 was uitgeschakeld, werd in zijn eerste toernooi van 2018 gedeeld 23ste. Daarna miste hij de cut, toen werd hij twaalfde in de Honda Classic en nu tweede in het Valspar Championship. Het vizier is uiteraard gericht op de Masters, de major die op 5 april begint. 

Woods was nummer 388 van de wereld en is na het Valspar Championship nummer 149.

Eindstand.

Deze putt moest er in om een play-off te forceren.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Winnaar Paul Casey.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}