Romy Meekers
Romy Meekers
Beeld: Golfsupport.nl

Meekers pas in halve finale uitgeschakeld

3 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers heeft het lang uitgehouden in het Spaans Amateurkampioenschap, het prestigieuze kampioenschap waarin wordt gestreden om de Copa S.M. La Reina. Ze is zaterdag in de halve finale uitgeschakeld.

Romy Meekers en Zhen Bontan waren de enige Nederlandse speelsters die de strokeplay-kwalificatie overleefden. Bontan werd in de 16de finale uitgeschakeld maar Meekers haalde de halve finale. Ze won achtereenvolgens van Gudrun Bjorgvinsdottir, Annabel Wilson en Isabella Holpfer. In de halve finale was de Spaanse Natalia Aseguinolaza sterker dan de Nederlandse Oranje-speelster (1 up). 

In de Nations Cup is Nederland gedeeld derde geworden. Mayka Hoogeboom werd gedeeld 28ste in de strokeplay-wedstrijd en kwalificeerde zich op basis van de countback-methode net niet voor de matchplay-ronden.

Omdat het toernooi op Montecastillo Golf te kampen had met veel regen en daardoor vertraging opliep, werden de laatste matchplay-ronden gespeeld over negen holes. 

In de finale op zondag speelt Natalia Aseguinolaza tegen de Zweedse Frida Kinhult. Oud-winnaars zijn Caroline Masson, Carlota Ciganda en Beatroz Recari.

Scores en uitslagen.

Mannen

Bij de mannen - die speelden op La Manga - haalde Stan Kraai de achtste finale; hij verloor die partij van Vitor Lopes. Pierre Verlaar kwalificeerde zich ook voor de matchplay-ronden maar werd in de eerste ronde, de 16de finale, uitgeschakeld. Verlaar haalde vorig jaar de kwartfinale en was toen de beste Nederlander.

De finale gaat tussen de Engelse amateurs Billy McKenzie en Alex Fitzpatrick. In het verleden werd het prestigieuze amateurkampioenschap gewonnen door Maarten Lafeber (1996), Joost Luiten (2005) Reinier Saxton (2009) en Jeroen Krietemeijer (2015).

Scores en uitslagen. Foto's op Facebook.

Coach Dewi Schreefel op Instagram:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}