Loading the player...
VIDEO: Luiten sloot zijn ronde af met een birdie.
Bron: Ziggo Sport.

Luiten klimt naar 32ste plek

3 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Na een ronde 68 (-3) op moving day van het WGC-Mexico Championship staat Joost Luiten op de gedeeld 32ste plek.

Vier birdies en een bogey leverde een eerste ronde onder par op voor de 32-jarige Nederlander. Na rondes 72 (+1) en 71 (par) volgde er op zaterdag een 68 (-3) om met een totaalscore van -2 de laatste ronde in te gaan.

Luiten begon zijn dag op hole 10 van Club de Golf Chapultepec. De Rotterdammer kon op zijn vijfde hole - de par-4 14de - zijn eerste birdie van de dag noteren. Op de par-5 15de was het ook raak voor Luiten: birdie.

Na een birdie op de par-3 3de noteerde de nummer 67 van de wereld op 4 de enige bogey van de dag. Op de slothole sloot Luiten positief af met een vierde birdie.

Ondanks de acht plaatsen winst in het klassement was Luiten niet tevreden. 'Ik speelde gewoon goed, maar als je jezelf niet beloont op de greens ga je niet bovenin meedraaien', zei Luiten, die deze week moeite heeft met de greens. 'Ik vind het moeilijk om op deze hobbelige greens de snelheid in te schatten en met vertrouwen boven de bal te staan. Op hole 6 en 7 mis ik een korte putt voor birdie. Ook op 18 mis ik van tweeënhalve meter voor birdie. Natuurlijk ben ik positief over het feit dat het spel van tee tot green een stuk beter was. Hopelijk kan het morgen nog wat scherper en gaan de putts er ook in', aldus Luiten.

Joost Luiten speelt zondag met Louis Oosthuizen en Thomas Pieters en start om 17:25 uur Nederlandse tijd. Mocht Luiten op de 32ste plek eindigen, dan ontvangt hij een cheque van $ 81.500 dollar.

Sharma houdt stand

Shubhanker Sharma is nog steeds in positie voor een sensationele zege in het sterk bezette World Golf Championship. De professional uit India staat met -13 twee slagen voor op Phil Mickelson, Tyrrell Hatton, Sergio Garcia en Rafa Cabrera Bello. Titelverdediger Dustin Johnson, Pat Perez, Xander Schauffele en Brian Harman staan op -10. Justin Thomas maakte een reuzensprong naar -9 dankzij een baanrecord (zie onder).

De 21-jarige leider na 54 holes  won dit seizoen al twee keer op de European Tour, leidt de Race to Dubai en is geklommen naar de 75ste plek van de wereldranglijst. Bij een zege stijgt Sharma naar de top-30 van de wereldranglijst. 'Het is mijn eerste WGC en ik was al blij dat ik vier dagen kan spelen', zei hij over het met 10 miljoen gedoteerde toernooi dat geen cut kent. 'Ik wilde gewoon plezier hebben. En ja, ik heb al veel lol gehad deze week', aldus Sharma.

Leaderboard.

Justin Thomas noteerde zaterdag een indrukwekkende 62 (-9), een nieuw baanrecord:

 

Ross Fisher sloeg zaterdag een hole-in-one::